29 Mart 2010 | Pazartesi

Rijkaard yardımı

Fenerbahçe'nin Ali Sami Yen'e çıkarken, ilk düşüncesi gol yememekti. Sarı-lacivertli ekip, oyunun kontrolünü elinde tutup, bol pas yaparak Galatasaray'ın olası hızı ve hırsını durdurmayı planladı. Galatasaray'ın orta alanı iki oyuncu Mustafa Sarp ve Mehmet Topal'la ayakta tutmaya çalışması Fenerbahçe'nin istediğini yapmasına yardımcı oldu. Mehmet Topal'ın ayrıca Alex'in markajında görevli olması Galatasaray'da orta alan ile hücum oyuncuları arasındaki pas bağlantısının kopmasına neden oldu. Rijkaard'ın oyuna başlarken, Dos Santos'u sağda Elano'yu solda başlatması ise hatalı bir seçimdi. Hollandalı Fenerbahçeli oyuncuların kafasını karıştırmak isterken, karmakarışık bir ofansif diziliş oluşturdu. Bu tablodaki bir Galatasaray'ın Vederson, Selçuk ve Mehmet Topuz'dan yardım alan Gökhan, Bilica, Lugano ve Santos'lu Fenerbahçe savunmasını aşması mümkün değildi.

Plan saat gibi işledi

Sarı-lacivertli ekibin ofansif planı ise ikinci bölgede kazanılan topların, hızlı hücuma dönüştürülüp, savunma arkasına atılmasına dayalıydı. Bu plana bağlı olarak ilk yarıda birkaç atak oluştu ama bunlar cılız girişimlerdi. Bu topların Güzia ile buluşamaması Fenerbahçe adına sıkıntı, Galatasaray için büyük bir şanstı. Maçın kırılma noktası ise Rijkaard'ın yaptığı Mehmet Topal-Arda Turan değişikliğiydi. Rijkaard orta alanda yetersiz ve etkisiz Galatasaray'a bir ofansif oyuncu daha ekleyerek, bir bakıma Fenerbahçe'nin ekmeğine yağ sürdü. Nitekim orta alanda iyice rahatlayan konuk ekipte Selçuk, çok boş pozisyonda çektiği şutta, neticeyi getiren golü attı. Bu arada Volkan'ın galibiyetteki payını da vurgulayalım. Uzatmada Keita'nın şutunu kurtararak, galibiyette hisse sahibi oldu. Derbide pozisyon zenginliği yoktu, futbol kalitesi de üst düzeyde değildi, sabırlı oynayan, planı saat gibi işleyen Fenerbahçe kazanan taraf oldu. Ayrıca son yıllarda sıkça yaşanan olaylı maçlardan birinin birkaç küçük girişim dışında sahnelenmemesi sevindiriciydi. Bunda Özhan Canaydın'ın pekiştirdiği dostluğun payı olduğunu vurgulayalım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor