16 Nisan 2010 | Cuma

Anlayana...

Yılan eğrisini bilmez, deve boynun eğri der." Divan-ı Lügatit Türk'te yer alan bir Türk atasözü... Hiç kuşku yok ki Yıldırım Demirören'in edebiyat öğretmenleri bu sözden hiç bahsetmemiş ona... Öğretmenin günahını almayalım ya da o ders işlenirken, sınıfta yokmuş Yıldırım başkan... Aksi olsa son günlerde bir avuç suda tsunami koparır mıydı? Neymiş; Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, Fenerbahçe Acıbadem Voleybol maçını bahane edip, Cannes'da bir araya gelmiş... Ne demek istiyor Yıldırım Demirören... Cannes'da buluştular, Beşiktaş'ın kanını içmek için planı yaptılar. İnsanın aklına şu geliyor. Bunun için Cannes'a gitmeye gerek var mı? Bir telefonla aynı işi bitiremezler mi? Haydi diyelim telefonlar 'Telekulak'a takılır korkusu var, Papermoon'da buluşup, konuşamazlar mı? Hani Yıldırım Demirören'le Adnan Polat'ın buluştuğu gibi... Onlar da gönül insanları değil mi, Demirören ve Polat gibi... Ne demişti Demirören: "Gönlüm şampiyonluğu Galatasaray'ın, kupayı Beşiktaş'ın almasından yana." Gönlünden geçen oldu da kim ne gibi yaptırım uyguladı Demirören için... Demirören'in bu açıklamalarından sonra hafızam beni yanıltıyor mu diye düşünmeden edemedim. Bugün Yıldırım-Özgener buluşmasının arkasında planlar arayan Demirören, Beşiktaş'ın kazandığı kupayla o günkü Federasyon Başkanı Haluk Ulusoy'un babası Saffet Ulusoy'u hastanede ziyaret edip, kupayı ona armağan etmemiş miydi?

Mesajım çok net

Ne yani şimdi bu kupanın kazanılmasında bir kolpa mı var diye düşüneceğiz. Böyle mi oluşturacağız spor kültürünü... Bir futbol federasyonu başkanının voleybol finaline gitmesine bin türlü anlam yükleyerek mi insanlara 'spor, barış ve kardeşliktir' mesajı vereceğiz. Mesaj dedim de Demirören'in başkan Özgener'e attığı SMS'te neler yazıyor net olarak ortaya çıkmıyor ama benim mesajım gayet açık; "Yılan eğrisini bilmez, deve boynun eğri der" ve bu film uzar gider. Fenerbahçe-Beşiktaş maçı öncesi, tansiyonun alt düzeyde olması gereken günlerde Demirören'in bize yazdırdıklarına bakın...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor