10 Mayıs 2010 | Pazartesi

Alnının akıyla

Bir haftada gerilimi yüksek iki kırılma maçı oynamak kolay değil. Bu açıdan Fenerbahçe'nin Ankaragücü karşısında elde ettiği farklı galibiyet son derece değerli... Tabi bu galibiyetle Fenerbahçe ligin son haftasına "Şampiyon gibi" giriyor desek yanlış olmaz.
Bir önemli nokta da, öncesinde her türlü çirkinliğin yaşandığı maçın oyuncuların sağduyusu ile sahada olaysız tamamlanmasıydı. Bu gecenin kazasız belasız bitmesi Türk futbolunun yüz akıdır diyebiliriz.
Gelelim maça; Fenerbahçe oyuna gergin ve stresli başladı. Ankaragücü'nün Hürriyet'le Alex'i bağlama, kanatları iyi kapatıp, göbekte Rajnock'la kontrolü elinde tutma isteği maçın zor geçeceğinin göstergesiydi. Ancak Fenerbahçe en büyük silahı olan duran toptan golü bulunca Ankaragücü kilidi açıldı, Fenerbahçe rahatladı.
Mehmet Topuz'un golü sonrası Fenerbahçe kontrolü tamamen ele geçirdi.

Eğri gemiden doğru sefer
Gerçi bu bölümde de Fenerbahçe sadece sol kanadından Vederson'la etkili oldu. Gol noktalarında ise yeterli bir görüntü çizemedi. Hiç kuşku yok ki bu tabloda Alex'in durgunluğunun etkisi büyüktü. Gol ayağı olarak sahada bulunan Güiza ise malum... Her zamanki gibi etkisiz elemandı.
Ancak ne gariptir ki, oyunun ikinci yarısında, "eğri gemi, doğru sefer" yaptı ve Emre'nin kornerinde arka direkte topla buluşan Güiza, kötü vurdu ama Serkan'ın hatası, Fenerbahçe'yi iyice rahatlattı. Bu gole sanıyorum en çok sevinen Daum olmuştur... Hem Alman hoca hem de Güiza, Serkan'a ne kadar teşekkür etse azdır. Gol atmasına rağmen Güiza tercihinin doğru olmadığını bir kez daha yazalım.
Bu hataya karşın Daum oyuncu değişikliklerinde isabetli kararlar verdi. Riski alıp, Alex'in yerine Cristian'ı sokarken Emre'ye Alex rolü biçmesi doğruydu.
Sonra da kopan oyunda Emre'yi sarı karttan kurtarma hamlesiyle ikinci doğruyu yaptı.
Fenerbahçe zor bir dönemeci hasarsız, hatta keyifli döndü. Burada sarı-lacivertli takımın son 30 dakikada ki savunma direnci nedeniyle Lugano ve Bilica'nın adını ayrı yere yazmak şart. Kuddusi Müftüoğlu, ağır bir yükün altından kalktı. Rajnock'un attığı golde Nihat Mızrak'ın isabetli ofsayt kararı maçın doğru hamlesiydi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor