15 Mayıs 2010 | Cumartesi

Hesap ortada...

Mustafa Denizli'ye yürekten katılıyorum.
Bence de sezonun en başarılı teknik direktörü Ertuğrul Sağlam. Kriter olarak şampiyonluğu esas alanlar bu görüşe katılmayabilir ama 'fayda-maliyet' hesabı yapıldığında Sağlam rakiplerini açık ara geride bırakıyor.
Bu yaklaşımımızı biraz da rakamlarla destekleyelim...
Almanların takımların değerleri konusunda referans alınacak "www.transfermarkt. de" sitesine göre, Türk takımlarının piyasa değerleri halen bulundukları lig sıralaması şöyle; G.Saray 129.5 milyon euro (3.), F.Bahçe 113 milyon euro (lider), Beşiktaş 88 milyon euro (4.), Trabzon 59 milyon euro (5.), Bursa 35 milyon euro (2.)...
Şimdi çarpıcı iki veri daha kullanalım; Arda (15.5 milyon euro), Elano (11.5 milyon euro), Keita'nın (10 milyon euro) piyasa değerleri Bursa'dan fazla... Lugano (10.5 milyon euro), Alex (10 milyon euro) ve Güiza'nın (12.5 milyon euro) piyasa bedelleri neredeyse Bursa kadar...

Ne mutlu Bursa taraftarına
İşte
bu açıdan bakıldığında Sağlam ve Timsah'ın başarısı net olarak ortaya çıkıyor. Tabii burada 'esas oğlan' Sağlam olmakla beraber, ona kulübün bugünü ve geleceğiyle ilgili teknik, idari ve sportif anlamda tüm yetkileri veren yönetimin de hakkını teslim etmek bir görev.
Futbolculara gelince... Büyük iş başardılar ve bunun getirisinden yararlanacaklar. Neler mi?
-İsimleri, Bursa tarihine altın harflerle yazıldı.
-Şampiyonlar Ligi vitrinine çıkacaklar -Bedelleri katlanarak artacak.
-Milli Takım kapıları ardına kadar açıldı. Bu doğrultuda 4-5 futbolcunun ismi ABD kampı kadrosuna yazıldı bile...
Dikkat ederseniz, yarın oynanacak maçlar üzerine yorum yapmadım. Çünkü Bursa ne sonuç alırsa alsın, bu ligin efendisi. Sağlam ise beyefendisidir.
Ne mutlu yarın akşam bu takımı alkışlayacak olan Bursaspor taraftarına.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor