23 Mayıs 2010 | Pazar

Düğünden gerçeğe

Düğün dernek kuruldu, kutlamalar coşkuyla yapıldı. Hepsini sonuna kadar hak etti Bursaspor camiası... Ancak işler bundan sonra başlıyor. Düğün evini temizleyip, yeniden hazırlamak lazım. Üstelik Bursa'nın sorumluluğu iki kat arttı. Şimdi uluslararası alanda, göğüslerinde ay-yıldızla sadece Bursa'nın değil, Türkiye'nin temsilcisi olacaklar. Ve Süper Lig'de yakalanan başarının tesadüf olmadığını ortaya koymak için mücadele edecekler. Sözün özü yük ağırlaştı. Altından kalkmak için doğru ve tutarlı bir transfer politikası izlemek, alternatifli bir kadro oluşturmak gerek... Örneğin Bursa dönüm maçı olarak kabul edilen Fenerbahçe sınavını kazanırken, rakibinin Lille maçı yorgunluğundan yararlanmıştı. Şimdi bu türden durumlar Bursa'nın da kapısını çalacaktır. Çarşamba-pazar maç trafiğini kaldırmak için zengin ve alternatifli bir kadro şart.

Hazır şampiyon çıkmışken
Bu aşamada Bursa'yı bekleyen en büyük tehlike alınacak oyuncuların bedelleri. Geçmişte, Avrupa kupası hedefi koyan bir takıma transfer yapmak için ayrılan bütçe bu denli büyük değildi. Daha mütevazı rakamlarla oyuncu almak etmek mümkündü. Ancak şimdi şampiyon takıma transfer yapılacak. Ve gelecek oyuncular da biliyor ki Bursa'nın elinde önemli bir bütçe var. Tabii bunun avantajı da var. Hedefleri büyük oyuncular, Devler Ligi için bazı ödünler verebilir. Timsah bu avantajı iyi kullanmalıdır. Sonuç olarak düğün evini toplamak ve düzenlemek kolay iş değil. Ancak bu dönemi Ertuğrul Sağlam ve ekibinin akıllı bir yöntemle geçeceğini düşünüyorum. Yoksa tüm yapılanlar bir saman alevi gibi parlayıp, sönmekten ibaret olur. Bunu futbolun içinde bulunan hiç kimse istemez. Hazır futbolumuz Anadolu'dan bir şampiyon daha çıkarmışken...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor