31 Mayıs 2010 | Pazartesi

Tek tek ya da...

İkinciliğin başarı sayılmadığı, sadece başına "Şerefli" eklenince gönüllerin okşandığı bir ülkede, Fenerbahçe futbolda şampiyon olamamışsa başarısızdır. Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor da... Çünkü bu kulüplerin büyüklüğü onların her sezon şampiyonluğa oynamasını gerektiren itici bir güçtür.
Bu nedenle sezonu şampiyonlukla tamamlayan Bursaspor'un üzerinde bir sır perdesi bulunmaktadır.
Son şampiyonun bu perdeyi yırtıp, 5. büyük olması bir bakıma geleceği iyi kurgulamasından geçiyor.
İşte bu açıdan baktığımız zaman başkan Aziz Yıldırım ve yönetim kurulunu başarısızlığın mimarları olarak hedef gösterebiliriz. Ancak Olağan Mali Genel Kurul'da taçlandırıldığı gibi, Yıldırım'ı 3 yıl şampiyonluk sözü verdiği için eleştirmenin doğru olduğunu düşünmüyorum.
Tabii ki Fenerbahçe başkanı 'şampiyonluk' sözü verecektir. Hem de her sezon başı... Aksini düşünmek, bu takımların büyüklüğünü inkâr etmek olur. Sezona başlarken, Yıldırım, Polat, Demirören ve Şener dörtlüsü, "Bizim bu yıl ki hedefimiz orta sıralarda yer almak" dese, camiaların tepkisi nasıl olur hiç düşündünüz mü?

Alkışçılarla olmaz
Bu açıdan bakıldığında her yıl şampiyonluk sözü verilince 'tamam', 3 yıl üst üste şampiyonluk sözü verilince, 'ayıp' zihniyeti, ucuz eleştiri yapmaktan başta bir şey olamaz.
Burada Yıldırım'ın yanlışlarının üzerine 'günahsız ve masum' örtüsü sermek değil niyetim.
Tabii ki uyarılacak tepki görecektir, Aziz Yıldırım ve yönetimi. Muhalefetin başını çeken Hakan Bilal Kutlualp'in, "Kimse başkandan sahaya çıkıp gol atmasını beklemedi. Fakat o golü atacak futbolcuyu kulübe kazandırmasını bekledi" sözleri, durumun doğru tespitidir.
Yıldırım, şapkasını önüne koyup düşünmelidir.
Geride kalan sezonda hangi hataları yaptığını alkışçılarıyla değil, sağlıklı düşünen kafalarla değerlendirmelidir. Ortak doğruyu aramanın peşinde olmalıdır.
Öfkeyle kalkanın zararla oturduğu bilincini içine sindirmelidir. Ne demek istiyorum? Bakınız,
Daum, Güiza ve Semih... Gerisi boş laf.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor