17 Haziran 2010 | Perşembe

Teldeki kuş mu?

Yine bir transfer dönemi başladı, futbolcu isimleri gazetelerin manşetlerine kuruldu. Dünya yıldızları neredeyse sayfalarda köşe kapmaca oynuyor. Yooo… Sakın bu durumda gazeteleri eleştireceğimi sanmayın. Çünkü bu sonucu hazırlayanlar futbol kulüplerini yönetenlerdir. Bu kişiler internet sitelerinden yalanlama haberleri yapmak için harcadıkları enerjilerini, mart ayından başlayacak bir süreçte, yeni sezon hazırlıkları için harcasalar, ortam insan pazarına dönmez. Bu sadece Fenerbahçe'nin sorunu değil tabi ki tüm kulüplerimiz için geçerli. Belki bu konuda en kusursuz olanı Fenerbahçe desek hatalı olmaz. Çünkü Fenerbahçe, koca bir sezonun olumlu veya olumsuz bitmesini tek bir maça bağladığı ve bu maçtan çıkan sonuçla travmaya girdiği için mazereti olabilir. Hani şarkıda olduğu gibi "Mazeretim var, asabiyim" durumu. Çağdaş yönetilen kulüplerin böyle olmadığı gerçeğini de vurgulayalım ve Avrupa ile aradaki mesafeyi kısalttığını iddia eden Fenerbahçe'ye bakalım. Hâlâ teknik direktörü belli değil. "Daum gitsin mi, kalsın mı?" sorusunun yanıtını bulmak için yöneticiler sanıyorum kırlarda papatya topluyor. Kocaman, Kanuni Sultan Süleyman gibi Avrupa seferlerine çıkıyor ama konumu da netleşmedi.
Papatya falına devam
Tam yeri gelmişken vurgulayalım. Bu belirsizlik ortamı içinde en doğru tercihin Aykut Kocaman olduğu düşünüyorum. Kocaman bir bakıma eldeki kuş… Geçen yıldan takımı tanıyor, üstelik transferler onun oyun anlayışı çerçevesinde yapılıyor. Başka bir deyişle "Teldeki kuştan, eldeki kuş daha değerli." Bu bakımdan Kocaman'ın alternatifsiz olduğunu söylesek yanlış olmaz. Birkaç cümle de transferlere ayırırsak, şu tabloyu görüyoruz: Gidenler Deniz ve Vederson, transfer edilen Stoch… İşte bu tablo bile çok şey anlatıyor. Gidene, gelene sportif direktör karar veriyorsa, teknik direktör aramaya gerek var mı? Yeri gelmişken giden gelenler içinde görüşlerimizi açıklayalım. Vederson'u göndermek hata, Deniz'in gitmesi doğru... Stoch transferinin de isabetli olduğuna inanıyorum. Bu yazıyı Alex'siz bitireyim derken, yine konu ona geldi. Stoch'un transferine rağmen Fenerbahçe hâlâ Alex'e dayalı mı oynayacak? İşte Stoch'un yanına soru işareti koymamız gereken bir durum! "Çizgisi" olan bir Fenerbahçe mi, Alex'i olan bir Fenerbahçe mi? Bu seçimi kim mi yapacak? Yöneticiler biraz daha fazla papatya toplayacak galiba…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor