27 Haziran 2010 | Pazar

Daum'un külleri!

Bunca rezilliğe gerek var mıydı? Köşeye kıstırma manevraları, tatlı su kurnazlıkları... Aba altından sopa göstermeler, karşılıklı restleşmeler... "Ben yüzümü batıya döndüm" diyen bir kulüpte asla yaşanmaması gereken olaylar bunlar. Ne yazık ki yaşandı ve milyonların gönül verdiği Fenerbahçe'yi yönetenler, 'Daum Krizi'ni yönetemedi. Gidenin arkasından konuşmak, delikanlılığın raconuna sığmaz ama işimizin bir parçası da bu olduğu için iğneyi biraz da Daum'a batıralım. Sözleşmesi hakkında ve para konusunda direttiği için değil. Orada yerden göğe kadar haklı... Sen çalışanına 3 yıllık sözleşme yapıyorsan, onu gönderirken tazminatı gözden çıkaracaksın. Burası tamam... Ancak Daum'un, "Tehdit edildim" türünden kendisine haklılık zemini hazırlama açıkgözlüğü başta olmak üzere, bütün yıl görmezden geldiği basın mensuplarıyla SMS trafiği oluşturması, Aykut Kocaman'ı ateşe atacak açıklamaları el altından basına sızdırma kurnazlığı kabul edilecek bir durum değildi.

Sonu benzemesin
Geçen yıl gelmesine onay verdiği Cristian Baroni sanki bir dünya yıldızıymış gibi yeni transfer Stoch'u 'C Sınıfı' bir oyuncu olarak tanımlaması bir başka ayıbıydı Daum'un. Bunları bir kenara bırakalım, dava arkadaşları Ayhan Tumani ile oğlunun (yakışıksız bir şekilde) bir anda kapı dışına bırakılmasını kendi menfaatleri yüzünden umursamadı. Bu da Daum'un ne kadar bencil olduğunun bir göstergesiydi. Haydi bu duruma uyan o sözleri yazalım; ekibini arkasına bakmadan sattı... Hele bir konu var ki akıllara zarar denilecek türden. Yıllardır çalıştığı ülkemizde ulusal marşımıza eşlik etmesine karşın tek kelime Türkçe konuşmazken, kriz ortamında gazetecilere Türkçe hitap etmesi hangi kelimelerle izah edilebilir? Özetle Daumbir kez daha geldi geçti. Umarım bundan sonra sadece tatilini geçirmek için Türkiye'ye gelir. Bundan pek de emin değilim... Neyse bunu bir kenara bırakalım ve Aykut Kocaman'a gelelim. Fenerbahçe'de yeni bir dönem başlıyor. Sarı-lacivertli takım bir kez daha kendi evladını vitrine sürüyor. Hem de çok kritik dönemde... Son maçta kaybedilen bir şampiyonluğun ardından, Daumkrizi nedeniyle aşınmanın yoğun olduğu bir dönemde... Bundan önce Rıdvan Dilmen ve Oğuz Çetin denemeleri olumsuz bitmişti. Üstelik her ikisi de Aziz Yıldırım başkanlığında. Sonu benzemesin ama Aykut Kocaman'ın işi de zor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor