08 Ağustos 2010 | Pazar

Plan tutmadı

Sıcak ve nemli havaya karşın, Bursa ve Trabzon Süper Kupa'yı müzelerine götürmek için son derece arzulu bir futbol oynadı. 2 takım maçın başında mücadele gücü yüksek bir futbol sergilerken, orta alanı çabuk geçme isteği, maçın temposunu arttıran faktördü. Son Şampiyon Bursaspor'da oyun planı, orta alanda kazanılan topları derinlemesine sağdan Volkan, soldan Ozan'la hızlı hücuma dönüştürmekti. Ancak orta alanda pas hâkimiyeti Selçuk-Ceyhun ve Colman'la Trabzonspor'un elinde olunca, yeşil-beyazlı takımın planı işlemedi. Bu noktada savunmanın orta alana yaklaşması ve Serkan'ın sağdan bindirmeleri, Alanzinho'nun dikine koşuları kontrolün Trabzonspor'un eline geçmesine neden oldu. Bu tabloya karşın, Sağlam'ın beklentileri karşılamayan Batalla ile ikinci yarıya başlayıp, Sercan'ı 63. dakikaya kadar kenarda tutması Trabzonspor'un işini kolaylaştırdı. Nitekim ikinci yarıya çok hızlı başlayan Trabzonspor, Bursaspor'u savunmada dengesiz yakalamaya başladı.

İyi oynayan kazandı
Kaleci İvankov'un Ceyhun'un şutunda topu sektirmesi oyunun kırılma noktasıydı. İşin ilginç yanı golü atan oyuncunun Teofilo olmasıydı. İlk 45 dakikadaki futboluyla, Umut'u aratan Teofilo, art arda attığı gollerle, futbolun şaşırtan bir oyun olduğunu kanıtladı. Ömer ve İbrahim arasında ilk yarıda kaybolan Teofilo, 2. yarıda kendini aştı. Ancak hakkını verelim, attığı 2. gol usta işiydi ve bu golle, yabana atılacak bir oyuncu olmadığı gösterdi. Bursaspor, 2. golden sonra ciddi bir çözülme yaşadı. Turgay, Batalla ve Ergic etkisiz görüntüdeydi. Vederson takviyeli savunma hazır değildi. Vederson'un sol kanatta çok açık vermesi bu kanatta sıkıntının işaretiydi. Sonuçta maçı ve kupayı iyi olan, iyi oynayan kazandı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor