17 Ağustos 2010 | Salı

Hayat öpücüğü

Sezona başlanırken dillere pelesenk olan bir söz vardır: "Önemli olan lige galibiyetle başlamak."
İşte bu yaklaşımla Bursaspor'un geçen sezon bıraktığı yerden yoluna devam ettiğini yazabiliriz.
Yani önemli olan futboldan önce 3 puandı ve ev sahibi zor da olsa bunu başardı.
Sakın rakibin ligin yeni takımı olması nedeniyle elde edilen kazanımı küçümsemeyin. Karşınızda bir Ziya Doğan takımı varsa kazanmak için ofansif olarak üst düzey oynamak zorundasınız.
Bursaspor bu düşüncede ofansif olarak yeterli değildi. Ziya Doğan neredeyse 8 savunmacı ile göbeği ve kanatları iyi kapatınca yeşil-beyazlıların işi zorlaştı. Bursaspor'un bu kapalı savunmayı açma konusunda kanatlarda Ozan İpekve Volkan'da ısrar etmemesi, sıkıntıyı büyüten faktördü.
Nitekim bu durum tek forvet oyuna başlayan Turgay ve arkasında oynayan Nunez'in orta alana gelip top almasına ve o bölgede kalabalığı arttırmasına neden oldu.

Erdal hamlesi doğruydu
Ancak bazen eğrisi doğrusuna denk gelir... İşte böyle bir durum yaşandı ve sakatlanan Turgay-
Sercan
değişikliği Bursaspor'a "Hayat Öpücüğü" oldu. Kapalı savunmaya doğru hücum edemeyen Bursaspor, rakibi bir kez savunmada yerleşmeden yakaladı, Sercan'ın sürat ve çabukluğuyla golü buldu. Bu golün pasını veren Nunez'in ilerleyen dakikalarda etkili bir futbol oynayıp, olumlu görüntü verdiğini yazalım.
Konyaspor'un ikinci yarıda yaptığı Lietava ve Erdal hamlesi de Bursaspor'un savunmada rahat görüntüsünü bozmadı. Bu nedenle yeni transferler Stepanov ve Vederson sıkıntı yaşamadı. Bu savunma hakkında kesin yargı için ofansif etkinliği olan bir takıma karşı izlemek gerekiyor.
Sonuç olarak Bursasporlige iyi bir sonuçla başladı.
Futbol olarak alıştığımız tabloyu görmedik ama yenilerin olumlu görüntüsü, eskilerin inatçı futbolu Bursaspor'un yarışta yine iddialı olacağının kanıtıydı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor