20 Ağustos 2010 | Cuma

Niang'lı değişim

Fenerbahçe, PAOK deplasmanında çok kötü bir ilk yarı oynadı. Sarı-lacivertliler, Yunan ekibinin önde baskısı, sert ve istekli futbolu karşısında iyi top kullanamadı, rakip kaleye gidemedi. İlk 45 dakikada defansif prensipleri ön planda tutan Fenerbahçe'nin, ofansif anlamda etkisiz görünmesinde Alex, Caner ve Semih'in rolü büyüktü. Bu oyunculara göbekten Cristian ve Selçuk, sol kanattan Dos Santos yeterli desteği veremedi. Biraz çalışan bölge Gökhan Gönül- Mehmet Topuz ikilisinin kullandığı sağ kanattı. Ayrıca Gökhan, ilk yarıda çizgiden çıkardığı topla, oyunun kaderine etki etti.
Ev sahibi ekibin, ilk yarıda üstün görünmesinde orta alanda Vitolo'nun direnci, forvette Salpingidis ve Muslimoviç'in etkili oyununun rolü büyüktü. Maçın ikinci yarısı farklı bir stratejiyle başladı. Fenerbahçe Semih-Niang değişikliği ile başladığı bu yarıda ileride baskı yapıp top kazandı. Böylece oyunun kontrolü sarı-lacivertlilerin eline geçti.

Kanatlar çalışmadı
Niang'ın hareketli top arayışı
, orta alanda gelen oyuncuların işini kolaylaştırırken, Niang, PAOK'un kilit oyuncusu Vitolo'yu kırmızı karta zorlayarak, Fenerbahçe'ye sayısal üstünlüğü sağladı. Niang, PAOK savunmasına öylesi sıkıntı yaşattı ki, maçın en ilginç görüntüsü bir faulle yerde kaldığında PAOK'lu oyuncu tarafından 'oyundan çıkacak' işareti yapılmasıydı. Fenerbahçe'nin iyi oynarken, gol bulamamasının nedeni ise, 10 kişi ile gömülen PAOK savunmasına göbekten hücum etmesiydi.
Aykut Kocaman, etkisiz Caner'in yerine Özer'i alarak kanadı işletmeye çalıştı ama sonuç değişmedi. Aykut Kocaman'ın yaptığı üç değişikliğin de doğru olduğunu belirtelim. Bu hamlelerin gol getirmemesi ikinci maçın zorluk derecesini arttırdı. Son söz Niang için; ilk maçında isabetli bir transfer olduğunu gösterdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor