03 Ekim 2010 | Pazar

Saman alevi

Fenerbahçe, Gençlerbirliği maçına büyük bir iştahla başladı. İleride yaptığı baskı sonucu oyunu rakip ceza alanına yıktı. İlk 10 dakikada yapılan baskının içinde Alex'in ismini de yazarsam, Fenerbahçe'nin ne kadar istekli oynadığını daha net anlatmış olurum. 30 dakika 5. vites devam eden oyunda, serbest vuruşlar, etkili şutlar ve kanat ataklarıyla devam eden Fenerbahçe, Caner'in asistinde Niang'la golü buldu. İkinci golde Niang, Alex'ten aldığı topta ekmeğini taştan çıkardı. Aykut'a çarparak ağlara giden topta gol kime yazılır bilmem ama o golü Niang'ın hak ettiğini yazabiliriz. 2-0'dan sonra Fenerbahçe bir anda el freni çekilmiş otomobile döndü. Bu görüntüde Mehmet Topuz'un sağda, geçen haftanın yıldızı Dia'nın solda oyuna genişlik katamamasının payı büyüktü. Bu bölümde orta alanda Gençlerbirliği üstünlüğü elde edince, Emre ve Selçuk ofansif olarak etkinlik sağlayamadı. Alex de klasik görüntüsüne döndü.

Aykut ağırlığını koyuyor
Fenerbahçe'nin bu görüntüsü Jedinak'ın atılmasıyla Gençlerbirliği 10 kişi kalana kadar devam etti. Bu dakikadan sonra sarı-lacivetli ekip, hızlı hücumlarda gol aradı, ancak final pası tercihleri hatalı olunca, istenilen pozisyonlar üretilemedi. Andre Santos'un golünde Gökhan'ın doğru koşusu yapıp, doğru pası vermesi maçın skorunu getirdi. Fenerbahçe oyunun genelinde kontrolü elinde bulundurmasına karşın, saman alevi gibi parladığı bölümlerde sonuca ulaştı. Bu bakımdan devamlılık gösterememesi gecenin eksisiydi. Artısı ise Aykut Kocaman'dı. Önce Selçuk-Santos değişikliği, sonra Kazım'ı oyuna sürmesi ve Niang'ı çıkartarak alkışlatması, Kasımpaşa maçının ardından bu maçta da "Kocaman" ın oyuna ağırlığını koyduğunun ve oyunu iyi okuduğunun göstergesiydi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor