10 Ekim 2010 | Pazar

Kocaman duruşu

Gerçekçi, dürüst, ilkeli, adil, erdemli, söylemleri ile eylemleri bir, içinde yaşattığı fırtınaları kamuoyuyla paylaşmaktan çekinmeyecek kadar cesur ve duruşuyla örnek teşkil edecek bir kişilik. Sözünü ettiğim kişi F.Bahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman... Onu beğenenler de vardık mutlaka, haz etmeyenler de. Her insan gibi. Ancak bu onun sıraladığım insani özelliklerini değiştirmez. Son dönemde gerek maç sonrasında gerekse diğer zamanlarda yaptığı basın toplantılarında konuşmalarıyla bu özelliğini ortaya koyuyor. Söz gelimi futbolcusuna mesaj verirken yerli-yabancı ayırımı yapmaksızın, adalet dağıtmaktan kaçınmayacağını vurguluyor. Övüyorum ama sanmayın ki yaptığı her şeyi beğeniyorum. Önemli hatalar yapıyor. Söz gelimi Beşiktaş maçında Alex-Baroni değişikliği gibi. Kocaman gibi bir teknik adamın, oyunu tutmak yerine Alex-Stoch değişikliği ile rakibi önlem almaya sevk etmesini beklerdim. Ancak şunu da eklememiz lazım; son iki maçta Fenerbahçe 6 puan kazanırken, Kocaman'ın gerek başlangıç kurgusu, gerekse oyuna müdahale açısından tam puan aldı.

Mehmet Topuz göbeğe
Şimdi bunlar geride kaldı ve Fenerbahçe önemli bir karar aşamasına geldi. Orta alanda Emre'nin yanında iyi işler yapan Selçuk'un yerinde kimin oynayacağına... Benim beklentim artık o bölgeye ofansif özellikleri de olan Mehmet Topuz'un monte edilmesi. Çünkü Topuz, Fenerbahçe'ye geldiğinden bu yana defansif özelliklerinin üzerine önemli katkılar yaptı. Bu geçiş sürecinde Kocaman, Mehmet Topuz'u o bölgeye iyi hazırlarsa sanırım hem Fenerbahçe hem de Türk Milli Takımı'nın kazancı olacaktır. Sonuç olarak Fenerbahçe'de bir Aykut Kocaman duruşu gözlemliyoruz. Bu durum teknik açıdan desteklendikçe, işler daha da yoluna girecek gibi görünüyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor