30 Kasım 2010 | Salı

Lodos etkisi

Lodos sadece Marmara'yı değil, Atatürk stadında futbolu da etkisi altına aldı. İlk yarıda rüzgarı arkasına alan Kayserispor, klasik oyun anlayışıyla oynayıp; geride kapanarak, hızlı hücuma çıkma düşüncesini uygulayınca, rüzgârın avantajından yararlanamadı. Ofansif oyuncu konusunda sıkıntı çeken Kayserispor'un ikinci bölgede çok hata yapması da pozisyon oluşturmasını engelledi. Moritz, Mehmet Eren ve Ömer, etkisiz oyunculardı.
İlk yarıda Volkan ve Ozan'la oyuna genişlik kazandıran Bursaspor, özellikle Volkan'ın sağ kanat bindirmelerinden pozisyonlar üretti. Buna karşın Bursaspor da orta alanda çok pas hatası yapınca, tempoyu yükseltemedi.

Kayseri'nin direnci kırıldı

Oyunun ikinci yarısında rüzgârla birlikte Bursaspor baskısı oluştu. Kayserispor kendi sahasından çıkmakta, ikinci bölgede top tutmakta zorlanınca, ev sahibi ekip, oyunu tek kaleye çevirdi. "Bu bölümde maç bir ara Insua-Souleymanou arasında geçti" desek yanlış olmaz.
Arjantinli iki kez net pozisyonu harcarken, yine kötü vurduğu bir pozisyonda Kayserispor'un savunma direncini kırdı. Ertuğrul Sağlam'ın Sercan ve Ergic hamlesi de yerine oturunca, bu ikilinin işbirliği Sercan'ın golünü getirdi. Bursaspor'un daha iyi oynadığı, rüzgâr avantajını iyi kullandığı maçta, "Kayserispor'un planını lodos bozdu" diyebiliriz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor