02 Nisan 2011 | Cumartesi

(Artı) Emre...

Milli maç haftaları sonrasında oynanacak karşılaşmalar, özellikle milli takımlara fazla oyuncu gönderen takımlar için bir hayli zordur. Bu bakımdan Fenerbahçe, Bursa karşısına böylesi bir dezavantajla çıkacak. Ayrıca Bursaspor'un son haftalarda olumsuz sonuçlar alması da sarı-lacivertli takımı bekleyen büyük tehlike.
Çünkü bu tür durumlarda rakibin kötü durumda ve kırılgan olmasının getirdiği gevşemenin, bir rehavet ortamı yarattığı değişik örneklerlerle karşımıza çıktı.
Tabii Fenerbahçe'nin avantajı da var. Üst üste alınan galibiyetler, milli maç arasında zihinsel ve fiziksel rahatlama, A Milli Takım'da Volkan, Gökhan Gönül ve Semih'in maça damga vuracak bir performans sergileyip moral depolamasını bunlar arasında sayabiliriz.

İbre Fenerbahçe'den yana
Şükrü Saracoğlu faktörü, taraftarın büyük-küçük ayırımı yapmadan her maça aynı değeri yükleyip, tribünde yerini alması, tabii ki Galatasaray galibiyetinin coşkusunun kutlanacağı ilk karşılaşmanın Bursa maçı olması diğer önemli avantajlar arasında...
Ancak... Futbolda rakibi ciddiye almayan yanar...
Nitekim bu durumu Aykut Kocaman'ın şu sözleri de kanıtlıyor: "Kötü durumda olduğu için Bursaspor'u hafife alırsak yanarız."
Bursa, son haftalarda kötü sonuçlar alıyor, doğru... Ömer Erdoğan, Mustafa Keçeli hatta Vederson gibi kilit oyuncular yok, bu da doğru.
Bütün bunlara karşın, Bursaspor'un bir yerde sıçrama yapmak için fırsat kolluyor. "O maç neden bu maç olmasın?" diye düşünmesinden doğal bir şey olabilir mi? Ertuğrul Sağlam yanında Volkan Şen ve Sercan Yıldırım gibi Bursa'yı geçmişte zirveye taşıyan oyuncuların kontratlarını uzatması konuk ekip için ekstra motivasyon oluşturacaktır.
Sonuç olarak futbolseverleri ilginç bir maç bekliyor. Ancak artı ve eksileri yan yana koyduğumda haftanın en kritik maçında ibre Fenerbahçe'den yana duruyor. Emre'nin oynaması durumunda Fenerbahçe'nin yanına bir artı daha koyabiliriz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor