27 Haziran 2011 | Pazartesi

Yaklaşan sise dikkat!

Fenerbahçe son yılların en sakin transfer dönemlerinden birini yaşıyor. Transferde hedeflenen nokta atışları yapıldı ve son bir hamle için bekleniyor. Emenike, Serdar Kesimal, Orhan Şam ve Sezer Öztürk transferleri bu çalışmanın dörtlüsü.
Şimdi gözler 5. oyuncuda... Alınacak olan ismin bölgesi belli. Fenerbahçe ön liberoya bir oyuncu arıyor. Gökhan İnler, Lassana Diarra, Mohamed Sissoko (Juventus) ve Moussa Sissoko (Toulouse), Jermain Jenas gibi isimler futbol kamuoyunda en çok konuşulan isimler.
Gündeme gelen tüm oyuncuların kaliteli ve önemli bir kariyere sahip olması Fenerbahçe'nin doğru adımlar attığının bir göstergesi.
Ancak söz konusu oyuncuların gerek maddi açıdan ve gerekse taliplerinin çokluğu açısından transferinin kolay olmadığı gerçeğini yazmamız doğru olur.

Benim favorim Gökhan İnler

Bu oyuncular içinde tercih kim olsun derseniz, önceliğin Türk asıllı Gökhan İnler'e verilmesinin doğru olacağını düşünenlerdenim.
Özetle Fenerbahçe'de kâğıt üzerinde her şey mükemmel bir plan dâhilinde işliyor gibi görünüyor.
Ancak öyle mi?
Bu iyimser görüntüyü bozmak istemem ama tam da sezon açılışı yaklaşırken, sarı-lacivertliler karanlık bir tünelin içinde bulabilir kendisini.
Çünkü iki büyük tehlike var kapıda. Birincisi Yobo'nun bonservisi konusunda Everton'la süren görüşmelerin olumlu sonuçlanmaması.
Ya Yobo olmazsa! Serdar var ama Lugano ile uyum süreci ve başka alternatif olmaması hızlı bir arayış sürecine itecektir Fenerbahçe'yi.
Keza Andre Santos'ta da durum aynı. Copa Amerika performansı ile Barcelona'ya biraz daha yaklaşırsa savunmada yüzde 50'lik bir fire olur ki bu Fenerbahçe'nin planlarını altüst edecektir. Ayrıca bana göre Fenerbahçe'nin Bilica, Güiza ve Cristian'la bir an önce vedalaşıp, yabancı kontenjanını açması ve sağ önde bir alternatif yaratması şart.
Sonuç olarak tablo şimdilik iyi görünüyor ama karşıda beliren sis bulutları da Kadıköy'e doğru hareket halinde.
Kuvvetli bir rüzgâr bulutların yönünü değiştirirse, Fenerbahçe güneşi görmeye devam eder.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor