02 Şubat 2013 | Cumartesi

Hayaldi gerçek oldu!

Futbolun cazibesi ve güzelliği bu… Türkiye'ye gelmesi hayal denilen Sneijder ve Drogba Galatasaray'da, Fenerbahçeli denilen, 3 Temmuz sürecinde giden Niang Beşiktaş'ta, Aykut Kocaman'la kavgalı, "bir daha dönmez" denilen Emre Belözoğlu Fenerbahçe'de… Hangisi büyük hayaldi sorusunun yanıtını taraftarlara bırakıp, Emre'nin Fenerbahçe'ye dönüşünü yazalım.
Öncelikle Aykut Kocaman ile Emre arasındaki buzlar nasıl çözüldü sorusunun yanıtı çok nettir. Futbol profesyonel bir dünyadır. Evet, forma sevgisi var, taraftar aşkı var ama karşılıklı çıkarlar her zaman bunların önündedir. Sözünü ettiğim konu maddiyat değil. Emre Belözoğlu, Atletico Madrid'de forma şansı bulamıyor, oynamak istiyor. Çok doğal… Fenerbahçe de Emre'nin pozisyonunda oynayacak bir oyuncu bulamıyor.
Yani oyunun iki yönünü oynayacak bir futbolcusu yok.
Sezon başında Diego, devre arasında Belhanda için bağlanan umutlar da suya düşünce, Aykut Kocaman ile Emre'nin yolları kesişmek zorunda kaldı.
Bence bu çok doğru bir buluşma… Çünkü Fenerbahçe Emre'nin pozisyonuna oyuncu transfer etmeden bedelsiz olarak onu göndererek hata yapmıştı. Nitekim Fenerbahçe ilk yarı boyunca birbirine benzeyen Meireles, Mehmet Topal, Selçuk Şahin ve Cristian gibi orta alan oyuncularıyla oynayarak yaratıcı zekadan uzak kaldı.
Emre direksiyona geçtiğinde bu eksikliği giderecektir. Ayrıca Fenerbahçe'de ateşleyici güç noksanlığını da ortadan kaldıracak, takıma enerji aşılacaktır.
Serbest vuruş kullanan, koşu yoluna olgun pas atan, dip topları deneyen, mücadelesi ile takıma direnç kazandıran bir oyuncunun varlığı Fenerbahçe için büyük kazançtır.
Son olarak Emre'nin hocası için söylediği "birbirimize sarılma zamanı" sözleri bir barış ve taraftara gönderilen mesajdır.
Taraftar ilk maçta ikisini tribüne çağıracak, milyonlar önünde bu durumu belgeleyecektir.
Unutmayın futbol profesyonel
bir dünyadır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor