18 Ocak 2016 | Pazartesi

Trabzon neden kaybetti?

En son yazacağımızı en başta yazarak başlayalım; Trabzonspor'un 7 dakikada 2 farkla öne geçtiği maçı yenilgiyle kapatmaması lazım. Evet, rakip Bursaspor yeni stadında ve coşkulu taraftarı önünde oynuyor. Üstelik istekli ve tempolu... Ancak yine de Trabzonspor aleyhine böyle bir skor olmamalıydı.
Peki, neden bu sonuç çıktı ortaya, yazalım. Birinci konu Mustafa Yumlu gibi orijinal yeri stoper olan bir oyuncunun yokluğu. Sadi hoca bu bölgeye Mbia'yı çekerek, hem savunmanın zaaf içine girmesine, hem de orta alanın etkinliğinin yok olmasına neden oldu.
Maç 2-0'a gelmiş. Öyle ya da böyle...
Belki organize atakla olmasa bile sonuç buraya geldiğinde Mehmet Ekici, Erkan Zengin, Okay Yokuşlu gibi oyuncular topun Trabzon'da kalmasını sağlamalıydı.
Bu Bursaspor'un dalga dalga gelmesini engelleyebilirdi. Oysa Trabzonsporlular savunma ile Cardozo arasındaki mesafeyi açıp Bursa'nın ekmeğine yağ sürdü.
Bursaspor'un yaptığı tempo sonrası ikinci yarıda oyundan düşeceği bölümde ise oyun liderleri Ekici ve Zengin, öne çıkamadı. Zeminin kaygan olması, pas şiddetinin doğru ayarlanmasına engeli olduğu için de Trabzonspor, organize olmakta zorlandı.

Hoca önlem almalı
Sadi hocanın elinde Douglas ve Mustafa ile oyunda gidişata başkaldıran futbolculardan Yusuf'un olmaması böyle bir maçta büyük handikaptı.
Burada bir önemli konuya daha işaret edelim. Sadi hocanın savunma yerleşimini oluşturduktan sonra yapacağı ilk iş duran toplara çözüm aramak olmalı.
Çünkü o topların hepsi bordo-mavili takım kalesinde gol ve tehlike oluşturdu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor