16 Şubat 2016 | Salı

Kaptan görevde

Trabzonspor için iki kilit oyuncu var.
Biri kaptan Onur, diğeri Mehmet Ekici… Bunlardan biri gerçek formuyla ve kalitesiyle sahadaydı ve Fırtına, Hami Mandıralı yönetiminde ilk galibiyetini elde etti. Evet, kaptan Onur biri penaltı olmak üzere 3-4 pozisyonda Kayserispor forvetlerine geçit vermedi. Onur'u tebrik etmek lazım...
Ancak beraberinde düşünülmesi gereken olay, Onur'un yine maçın yıldızı olarak öne çıkması. Üstelik eldeki kadroya göre en ideal savunma göbeği; Mustafa Yumlu ve Aykut Demir ikilisinin sahada olmasına karşın. Hiç kuşku yok ki savunma takım halinde yapılması gerekiyor.
Bu bağlamda Trabzonspor'da öndeki oyuncuların savunmaya katkısının yeterli olduğunu söylemek zor.
Özellikle Erkan, Marin, Sefa ve Muhammed'in savunmaya katkısı olması gerekiyor. Bu oyuncular kazanılan topları kullanma becerisi ile öne çıkmak istiyor.
Nitekim Marin özellikle ilk yarıda iyi işler yaptı ama ikinci yarıda dakikalar ilerledikçe oyundan düşmesi handikapıydı.

Sorunlar çözülmeli
Trabzonspor'un yumuşak karnı ise sol tarafıydı. Hami hoca buraya Bosingwa'yı yerleştirerek bence hata yaptı.
Üstelik önünde Erkan oynayınca, Trabzonspor'un baskı kurduğu ilk 15 dakika sonunda o bölgeyi Kayserispor, Deniz Türüç ile etkili kullandı. Bu baskıyı Bosingwa'nın Deniz'i düşürdüğü pozisyonda penaltı ile taçlandırıp, Trabzonspor'un zor anlar yaşamasına neden oldu.
Biseswar'ın penaltıyı kaçırması, başka bir söyleyişle Onur'un penaltı kurtarması Trabzonspor'u hayata döndürdü.
Ancak kazanırken bazı hataları vurgulamak lazım... Trabzonspor'un ikinci yarıda Avn
i Aker'de kontrolü Kayserispor'a vermesi, orta alanda direncinin yetersiz kalması ve hücumda organizasyon çeşitliliği bulunmaması Hami hocanın çözmesi gereken konular. Akakpo ve Yusuf Erdoğan hamlelerini de Hami hocanın hanesi artı olarak
yazıyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor