03 Nisan 2016 | Pazar

Çilingir

Trabzonspor'un Gaziantepspor ilk 11'inde 5 ofansif oyuncu, 2 ofansif kanat beki var. Ancak duran toptan golün olduğu dakikaya kadar pozisyon yok. O zaman ortaya çıkan gerçek; Trabzonspor'un belli bir oyun organizasyonu olamadığı.
Ancak öyle bir oyuncu döndü ki geriye, serbest vuruşları yarım penaltı gibi...
Mehmet Ekici yine sahne aldı ve etkili ortasında Mustafa Yumlu'nun kafası Trabzonspor'a 3 puanı getirdi. Bir kez daha Mehmet Ekici'nin önemi ortaya çıktı. Evet, çok etkili değildi ama sonuca giden yolun anahtarı ondaydı.
Tabii son haftalarda kritik kurtarışlarıyla ayakta duran Esteban'ın katkısını unutmamak lazım...
Bunun dışında tablo pek parlak değil.
Trabzonspor'un böyle bir orta alan kurgusuyla maç kazanması kelimenin tam anlamıyla mucize...
Aytaç'la ayakta durmayla çalışan Trabzonspor orta alanını Putsila, Chibuike ve özellikle Orkan koşularıyla yolgeçen hanına çevirdi. Bu işleyişten gol çıkaramamaları son vuruş beceri noksanlığından başka bir şey değildi.
Bu arada Hami hocanın takımın kurgusu ve dizilişiyle bu kadar oynaması Trabzonspor'a yarar getirmez.

İdeal olan Yumlu-Aykut
Sol bek yok diye alınan Güray'ı sağ öne, orijini sağ bek olan Bosingwa'yı yer bulmak adına sol arka kenara koymak, Yusuf Erdoğan gibi oyuncuyu kenarda tutmak Hami hocanın arayışları ve yanlışıydı.
Bir de tespit yapalım; Trabzonspor'un eldeki oyuncu kadrosu içinde en ideal savunma göbeğinin Mustafa-Aykut ikilisi olduğunu belirtmekte yarar var.
Ancak bu ikilinin önünde mutlaka defansif özellikleri yüksek iki oyuncu oynatmak gerekiyor.
Gaziantep karşısındaki Aytaç-Özer yerine, Aytaç-Akakpo ikilisi rakibe daha az pozisyon verilmesi açısından doğru seçim olurdu.
Sonuçta Trabzon yine iyi oynamadı ama kazanarak ilerlemesi, iyi futbol için zaman elde etmek anlamına gelecektir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor