25 Nisan 2016 | Pazartesi

Oldu mu şimdi?

Maça geçmeden önce olayları yazalım... Oldu mu şimdi? 3-5 taraftarın yaptığı bu olay Trabzonspor'a zarar vermiyor mu? Yönetim yeni sezona büyük hedefler koyuyor, saha kapanırsa, ceza gelirse sıkıntı olmayacak mı? Futbolcular bırakıp giderse Trabzonspor sıkıntı yaşamayacak mı? Bu olaylar Trabzonspor'a zarar veriyor. Taraftar bunu bilmiyor mu?
Şimdi yarıda kalan maçın saha içinde neler oldu ona bakalım. Trabzonspor 11'ini Fenerbahçe Teknik Direktörü Pereira kursa iki beke Salih Dursun ve Musa Nizam'ı seçerdi.
Çünkü sarı-lacivertli takımın en formda oyuncuları Volkan Şen ve Alper'in işi böylece kolaylaşırdı. Nitekim Hami Hoca işi Pereira'ya bırakmadı ve Salih ile Musa'yı kanatlara yerleştirdi. Özellikle Salih Dursun... 7 haftadır resmi maçta forma giymiyordu. Maç kondisyonu ve maç trafiği eksik ama Fenerbahçe maçına ilk 11'de başladı.
Bu teknik adam hatası değil de ne?
Üstelik orta alanın defansif yükünün emanet edildiği oyuncular Okay ve Mehmet Ekici'nin Mehmet Topal ve De Souza'ya üstünlük sağlamasını beklemek tam anlamıyla hayalcilik.
Bu da yetmiyormuş gibi Cardozo ile Muhammed Demir'i forvet olarak kullanmak işi iyice sıkıntıya soktu.
Hami Hoca orta alanı Okay- Aytaç kurgusu ile oluşturup, Yusuf Erdoğan'ı ilk onbirde başlatması eldeki kadro çerçevesinde daha doğru bir kadro mühendisliği olurdu.
Trabzonspor'un hem savunmada hem forvette bu kadar etkisiz olmasında bu kurgu hatasının payı büyüktü.
Bordo-mavili takımın yediği iki gole bakalım, ikisi de adeta halı saha golüydü. Gerek Alper, gerekse Volkan gol noktasında topu düzeltme fırsatı buldu. Bu görüntü savunma kurgusunun ne denli yanlış oluştuğunun da kanıtıydı. Hatalar ikinci yarıda devam edip, Nani sahne almayı sürdürünce fark arttı. Bu bölümde Salih Dursun'u çıkarmak, Yusuf'u oyuna sürmek nafile bir çabadan başka bir şey değildi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor