06 Ocak 2010 | Çarşamba

Umudumuz üşüyor

Futbolumuzda bir asrı geride bırakan Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş gibi kulüplerimizin misyonunun sportif başarılarla sınırlı olmadığına inananlardanım. Zaten özellikle Fenerbahçe'nin çoğu tavır ve uygulamalarının zamanla birçok kulübümüz tarafından taklit edilmesi de bunun en önemli kanıtıdır. O halde öncelikle asırlık kulüplerimizin politika, uygulama ve planlamalarında bu hassasiyeti göstermeleri gerekir herhalde. Ama ne yazık ki sık sık çok konuda bunun tersini görüyoruz, maalesef gereken duyarlılığın gösterilmediğine tanık oluyoruz. Misal, kendi şirketlerinde gösterdikleri titizliği kulübün parasını kullanırken göstermiyorlar. Veya şirketlerine eleman alımı ve elemanlarıyla yollarını ayırmada kılı kırk yararken, kulüpleri adına attıkları adım ve verdikleri kararlarda hiç de öyle davranmıyorlar. Tabii bu da kulübün değer ve kaynaklarını erozyona uğratıyor, devraldıkları borcu ikiyeüçe katlıyor. Dolayısıyla da çoğu kulübümüzün şu anda karşı karşıya bulunduğu açmazın asıl sebebinin yönetimler olduğu tartışılmayacak şekilde netleşiyor.

Transfer politikası yanlış
Şüphesiz, Aziz Yıldırım'la çok farklı ve yararlı bir yönetim tarzına kavuşmuştur. Bu nedenle de tüm rakiplerine en az 10 yıllık fark atmıştır Fenerbahçe. Ancak sarı-lacivertli kulübümüzün bile hâlâ öyle yanlışlarına tanık oluyoruz ki umudumuz üşüyor resmen. Eğer Fenerbahçe gibi bir takım, Avrupa ve Süper Lig'de kora kor bir mücadele sergilerken iki önemli futbolcusunu hem de sezon ortasında kadro dışı bırakarak satış listesine koyuyorsa, burada tüm sorumluluğun futbolcularda olduğunu söylemek, asıl gerçeği gözardı etmek olur. Demek ki kulübün transfer politikası sağlıklı değil. Bir başka söylemle, o formanın ağırlığını kaldıramayacak, kulübün amaçlarını kavrayamayacak karakterde oyuncular transfer etmişsiniz. Elbette takımın ahenk ve performansını olumsuz yönde etkileyen tavırlar sergileyen futbolcuya gereken cezayı vermek yakışır Fenerbahçe gibi bir kulübe. Ama eğer her defasında asıl faturayı (kişiliği ve yeteneğiyle o formayı giyememesi gereken oyuncular yüzünden) kulüp ödüyorsa, transfer politikasını gözden geçirmek, oyuncu seçimlerindeki kriterlerinizi değiştirmek zorundasınız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor