13 Şubat 2010 | Cumartesi

Nerdesiniz?

Fenerbahçe'nin puan kayıplarının tamamını getirip hakemlere bağlayamayız. Ancak, son Diyarbakırspor maçında tanık olduğumuz gibi Alex ve arkadaşlarının hakemlerce birden fazla maçta paçalarından çekildiğini de söylemeliyiz. Kayseri maçında 1-0 galipken komik bir penaltı, Beşiktaş maçında golsüz süren dakikalarda verilmeyen net penaltı, Kasımpaşa maçında açık ofsayttan yenilen gol... Haydi, bunlara "Hakem hatası" deyip geçelim. Ama Diyarbakır maçında Koray Gençerler'in maçın tamamında sergilediği tavrı 'hata'yla izah etmek de mümkün değil. Eğer bir hakem maçın tamamında forma rengi gözeterek karar veriyor, düdük çalıyor ya da çalmıyorsa, orada biraz da niyet devreye giriyor demektir. Zira Süper Lig'de maç yönetme mertebesine ulaşmış hakem, bu kadar basiret ve yetenek özürlü olamaz. Şüphesiz canı yanan tek takım Fenerbahçe ve hata yapan tek hakem de Koray Gençerler değildir. Ancak yapılan yanlışlar her şeyin önüne geçti neredeyse bu sezon.

Artık 'dur' denmeli
Kale çizgisini 30 santim geçmiş topa "Gol" değil diyorlar, 3 metre geriden fırlayan futbolcuya "Ofsayt" bayrağı kaldırıyorlar, 2 metre ofsayttakinin attığı golde orta sahaya koşuyorlar, çift ayakla rakibinin ayaklarını yerden kesen oyuncuya sarı kart bile çıkarmazken, kart gerektirmeyen hareketlere (Mehmet Topuz'a yapıldığı gibi) kırmızı kart çıkarmak için can atıyorlar. Tamam, futbol hatalar oyunudur. Ama tanıklık yaptığımız şeylere "Hata" demek hafif kalıyor ne yazık ki. Kulüp yöneticileri birbirini ve hakemleri tehdit ediyor. Hakemler, tehditlerden etkilenip, adalet ve kurallarla çelişen bir yönetim sergiliyor. Kimi futbolcular bu kaotik ortamı spor ve sporcuya yakışmayacak anlayışla değerlendiriyor. Bütün bunlar da 'ürün değeri'ni düşüren en önemli etkene dönüşüyor. Oysa yöneticiler futbolun değerini arttırmak, hakemler de kulüp ve futbolcunun haklarını korumakta en büyük hassasiyet ve sorumluluğa sahiptirler. İyi de TFF ve MHK'nın buna bir "Dur" demesinin zamanı gelmedi mi artık?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor