16 Mart 2010 | Salı

1 numara!

Fenerbahçe'nin, camianın beklentileriyle çelişen performansının 1 numaralı sorumlusu Aziz Yıldırım ve yönetici arkadaşlarıdır. Gerçeği söylemek gerekirse, başarı ve tecrübesiyle çelişen kararlar almış, vaatlerde bulunmuştur Aziz bey, sezon adına. Her fırsatta "Fenerbahçe'yi dünya kulübü yapacağım" diyerek tesisleşme ve kulübün potansiyelini harekete geçirmek konularında umut verici adımlar atarken, aynı başarıyı futbol şubesini yönetmekte gösterememiştir yazık ki. Bunun ana nedeni ise Aziz beyin, futbolun bir bilim olduğu gerçeğini atlamasıdır. Mesela önce teknik direktörünü belirliyor, sonra sportif direktör olarak Aykut Kocaman'ı görevlendiriyor. Keza, teknik direktör tayininden önce Özer, Mehmet Topuz gibi çok pahalı transferleri gerçekleştiriyor. İyi de bu yol ve anlayışla dünya markası olunamaz ki. Çünkü futbol aynı zamanda sistem, anlayış, hedef ve taktik olayıdır. Dolayısıyla sizin "Çok büyük ve faydalı" olarak gördüğünüz bir futbolcu, pekala teknik direktörünüz için "önemsiz" oyuncu olabilir.

Daum ve futbolcular
Şüphe yok ki bunu söylerken, Özer veya Mehmet Topuz'un kalitesini tartışmıyorum. Hiç verim alınmadan "bedava" sayılacak şekilde gönderilen Servet Çetin, Burak Yılmaz ve Gökhan Emreciksin'in maliyeti 10 milyon doları bulmuştur. Milyon dolarlara alınan Bekir ve Ali Bilgin'in takıma katkıları da ortadadır. Çünkü teknik direktörünüz belli değilken futbolcu transfer ediyorsunuz ve sonradan gelen hocanın aradığı özellikleri taşımıyor o oyuncular. Peki, yazık değil mi Fenerbahçe'nin kaynaklarına ve bu anlayış "Dünya kulübü" olmak idealiyle bağdaşıyor mu? Çok büyük bir düş kırıklığıdır Daum'un bu sezonki performansı. Kalitesi tartışılmayacak bir kadroyu zihinsel, fiziksel ve ruhsal açıdan geriye götürmüştür. Rotasyon, rakip analizi, oyuna müdahale gibi futbolun tüm gereklerinde sınıfta kalmıştır. Emre, Alex ve Lugano hariç futbolculara da söylenecek çok şey olduğuna inanıyorum. Ancak 1 numaralı sorumlu düş kırıklığı yaratan Daum'u getiren Aziz Yıldırım'dır. Dolayısıyla Fenerbahçe'nin şu andaki görüntüsünde ilk sorumlu başkan, ikincisi Daum, üçüncüsü de futbolculardır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor