23 Mart 2010 | Salı

Diriliş maçı

Dünya derbisi" nitelemesi biraz abartılı olsa da Türkiye'nin 1 numaralı maçlarıdır Fenerbahçe-Galatasaray karşılaşmaları yıllardan beri. İşte o maçlardan birine daha tanıklık yapacağız 28 Mart'ta. Ligin boyu hepten kısalırken, iki takımın şampiyonluk şanslarını sürdürmesini etkileyecek bir maç bu seferki. Şüphesiz iki takımın da galibiyete ihtiyacı var. Ancak gerçek o ki, Fenerbahçe'nin kazanması daha elzem olmuştur. Çünkü o kaliteli kadro (hem oyun, hem sonuç, hem de performansı kapsayacak şekilde) çok yönlü düş kırıklığı yaratmıştır şu ana kadar. Keza Daum ve yardımcılarının çalışma şekli, antrenman yöntemleri, taktik ve sistem tercihleri hakkında soru işaretleri doğmuştur. Bütün bunlar da "3 yıl üst üste şampiyonluk" vaadinde bulunan Aziz Yıldırım'ı zor durumda bırakmış ve Türkiye'nin en özverili taraftarının başında gelen sarı-lacivertli futbolseverleri hayli mutsuz etmiştir.

Evet, başarabilirler

Gerçeği söylemek gerekirse, başka da hiçbir kulübümüzün yaratamadığı ortam ve koşullarda işini yapan teknik heyet ve futbolcu grubunun aldıkları ile verdikleri arasında anlaşılması zor bir çelişki doğmuştur. Dolayısıyla sezonun geri kalan bölümünde çokça üzdükleri taraftarını sevindirmek, geride kalan olumsuzlukları unutturmak maçı olmalıdır pazar günkü maç. Bir başka söylemle (sporun ruhunu ve sporcu sorumluluğunu zedelememek koşuluyla) bu sınav "Sadece bir maç" değildir. Daha açık söyleyeyim; bir diriliş ve üzdükleri taraftarıyla ödeşme maçıdır hafta sonundaki derbi. Peki, bunu başarabilirler mi Alex ve arkadaşları? Evet, başarabilirler. Çünkü Hollanda'nın en güçlü takımlarından Twente'yi deplasmanda yenmiş, Kadıköy'de yılın flaş takımı Bursaspor'la oynadığı 2 maçın (biri kupa) 60 dakikasında müthiş oynamış, ilk yarıdaki Beşiktaş maçının 55-60 dakikasında harika bir performans sergilemiş kadrodan söz ediyoruz. O halde bunları yapabilen kadro kapasitesine yakışan bir anlayış ve sorumlulukla Galatasaray'ı da yenebilir inancı ve düşüncesindeyim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor