31 Mart 2010 | Çarşamba

Sıra Daum'da

Yerli hocalara "taş" atmış Christoph Daum. Tamam, eleştirilecek yanları çoktur Türk teknik direktörlerin. Ama Daum önce puan cetvelindeki sıralamaya baksın da öyle sitem etsin. 3 yerli, 2 yabancı hocanın takımlarının ilk 5'te yer alması kendisi için bir anlam ifade etmese bile, futbolseverler ve gerçekler adına hayli anlamlıdır. Herkesin malumudur ki, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın diğer tüm kulüplerimizinkini iki-üçe katlayan bir kadro derinliği, maddi ve manevi avantajları bulunmaktadır. Buna rağmen Galatasaray'ın şampiyonluk şansı hayli zayıflamış ve Fenerbahçe'nin kaderi de Bursaspor'un bundan sonraki performansına bağlı hale gelmişse, yerli teknik adamlara laf sokuşturan Daum, kendisine koca çuvaldızları batırmak mecburiyetindedir. Her fırsatta yinelediğim gibi, teknik adamların takıma katkısı en az yüzde 40'tır. Dolayısıyla sakatlık sorununun bu boyutlara gelmesinin ve çoğu sarı-lacivertli oyuncunun sezonun önemli bölümünde kapasitelerinin altında bir performansla oynamasının asıl sorumlusu Christoph Daum'dan başkası değildir.

Tercihleri yakmıştı
Çünkü bir futbolcunun kapasitesinin karşılığı olan verimle oynaması, bir başka deyişle oyuncudan en üst düzeyde verim alınabilmesi için biraz da bu kadar büyük paralar ödeniyor teknik direktörlere. Bundan ötürüdür ki, yetenekli futbolcunun düş kırıklığını uzun bir zamana yaymasında o futbolcu kadar teknik direktörün de sorumluluğu vardır. Ve unutmayalım ki, şair ile sözcükler arasındaki ilişkiye benziyor teknik adam ile futbolcunun arasındaki ilişki. O zaman şunu rahatlıkla söyleyebilirim: Artık sıra Daum'da. Bu aşamadan sonra teknik direktör katkısını örnekleyen taktik, seçim ve tercihlerle takımını yönetmelidir. İkinci yarıdaki İstanbul BŞB, ilk yarıdaki Gaziantep ve Beşiktaş, ikinci yarıdaki Bursaspor maçlarından büyük ölçüde teknik heyetin taktik ve tercihleri yüzünden mağlup ayrıldı Fenerbahçe. Taraftarın, kadronun, maddi ve manevi değerin böylesine sahip bir takımı, son düzlükte tecrübesi ve kariyerine yakışacak şekilde idare etmesini beklemek hakkımız olsa gerek Daum'dan. Zira büyük takımların teknik direktörleri sıradan hoca olamaz. Zaten bazı maçları da teknik heyet sayesinde kazanmalarının nedeni de budur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor