08 Mayıs 2010 | Cumartesi

Yetmedi mi?

Türkiye eğer bu gün hak ettiği yerde değilse, bunca kaynağına, deneyim ve özverisine rağmen çağı yakalayamamanın ezikliğini yaşıyorsa, bunun en önemli nedenlerinden biri de elitlerinin basiretsizliğidir.
Diğerlerini bir yana bırakalım. Sadece İsmet İnönü ve Süleyman Demirel yöneticilik yaptığı yıllarda, tarihi sorumluluklarının gereğini yerine getirebilselerdi, Türkiye şu anda dünyanın en önemli 5 ülkesinden biri haline gelirdi ve dolayısıyla günümüzdeki sorunlarının en az yüzde 80'ini çözmüş olurdu.
Elbette yaşam sürdüğü sürece kişi, toplum ve devletlerin sorunları olacaktır. Dolayısıyla sorunsuz toplum ve ülke yoktur, olmayacak.
Ancak, medeni ülkelerde yöneticiler (elitler) sorunları çözerken, bizde ise tam aksine sorunların önemli bölümünü yöneticiler yaratıyor.
Sanırım, bunun en önemli kanıtı da Ankaragücü Kulübü Asbaşkanı Ayhan Atalay'ın durup dururken son günlerde ortalığı geren söylem ve tavırlarıdır. Tanrı aşkına, zaten ligin ateşi yükselmiş.
Üstelik çeşitli neden ve gerekçelerle kimsenin kimseye güveni kalmamış, çok kişi dana altında buzağı, hatırı sayılır sayıda insan da şiddete başvurmak için bahane arıyor.

Sorumlusu Atalay'dır
Bu hastalıklı yapı en çok da sporu suistimal ediyor.
Zaten 'kardeşlik ve barış'ın öbür adı olan futbol ve benzeri etkinliklerin sergilendiği alanlarda bizleri üzen çok sayıda davranış, fiilin gerçekleşmesi de bunun kanıtıdır.
Peki, olumsuzluğun bu denlisi ülke gerçeği haline gelmişken, herkesten önce kulüp yöneticilerimizin olup bitenler karşısında kaygılanması gerekmez mi? Dolayısıyla her kademeden yöneticinin mümkün olduğunca ortamı, kişi ve kurumları sporun ruhuna yakışan çizgiye çekecek bir sorumluluk örneği ortaya koyması gereken bir süreçten geçiyoruz.
Kabul edelim ki, başarısızlıklarını gizlemeye çalışan yöneticilerimiz hayali düşman yaratmadıkça, tansiyonu düşüren bir profil sergiledikçe kulüp taraftarı arasındaki kin ve nefretin düzeyi de giderek azalacaktır.
Dolayısıyla yıllardır hiç olumsuzluk yaşamamış Fenerbahçe ve Ankaragücü taraftarları arasında yarın oynanacak maçta eğer arzulanmayan olaylar yaşanırsa, bunun asıl sorumlusu Ayhan Atalay olacaktır yazık ki.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor