15 Haziran 2010 | Salı

Arabesk!

Çabucak büyüyor bebekler. Yalan ile riyanın kuşatmasındayız adeta. Zalim kim, kim mazlum belli değil. Bir bahaneyle alçalıyor, kirleniyoruz hicapsız. Toz-duman içinde her taraf, her şey arabesk resmen 80'den beri.
Mutlaka farkındasınız. Suç, suçlu, ilkesizlik ve kalitesizlik arttıkça, yakınanlar da çoğaldı günümüzde.
Bu da çok kişi ve kesimin kendisinin kocaman yanlışlarını bile asla kabul etmediğini, kendisini bir aziz olarak gördüğünü, dolayısıyla kirlenmekte dur-durak tanımadığını ama buna karşılık karşı tarafın masum hatalarını bile "Kan davası" haline getirdiğini kanıtlıyor.
Dolayısıyla herkesin sürekli olarak kendisini bir melek, karşısındakini iblis gibi gördüğü psikolojisinin sonucu olarak ilk fırsatta birbirimizin boğazına uzanıyor ellerimiz, bir bahaneyle.
Neyse, uzatmayayım. Bütün bunları anımsamamın ana nedeni Adnan Polat'tır.

Soluksuz bırakırlardı

Sayın Polat, Fenerbahçe'nin Stoch'u transfer etmesinden sonra yarı tehdit bir tavırla sitem gönderdi ezeli rakibine ve "...Biz rakiplerimizin yurt dışı hatta yurt içi transferleriyle hiç ilgilenmedik... Ama bundan sonra rakiplerimizle ilgili düşünceleri gözden geçirip, tavrımızı ona göre belirleyeceğiz" dedi.
3-4 sezon önce hem de oynayacakları maç öncesi Mehmet Topuz ve Gökhan Ünal'a transfer teklif ettiklerini, şu anda da Trabzonspor'un önemli oyuncularından Ceyhun ve Selçuk'la ilgilendiklerini bilmeyen var mı?
Ya Fenerbahçe'nin ta geçen sezonun ilk yarısında anlaştığı Denizlispor'un altyapısından Recep Niyaz için Tugay Kerimoğlu'nun sonradan devreye girip 5 milyon pound önermesine ne diyeceğiz peki?
Gerçeğin adını koyalım; Galatasaray 1980'e kadar tam bir 'mektepli' kültürüyle hareket ediyordu ve deyim yerindeyse futbolumuzun aristokratıydı.
Ama 12 Eylül'ün dayattığı dejenerasyon sonucu değerlerinden en çok uzaklaşan da başkası değildir.
Ve herkes biliyor ki 80 sonrası Galatasaray'ın ekonomik açmazları olmasa, rakiplerini soluksuz bırakmakta tereddüt etmez. Dolayısıyla kapısının önünde çöp yığını bulunanlar, başkasının yere çöp atmasından yakınamazlar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor