28 Haziran 2010 | Pazartesi

Bu bir sınavdır

Utanmayı unuttuk, insafı infaz ettik, vebalinden korkmuyor kimse. İntihar, infial nöbetlerindeyiz yediden yetmişe. Pes be, üzmekten, üzülmekten ve yanılmaktan da mı ders almaz insan?
Bir futbol takımının büyük beklentilere denk düşen başarıları gerçekleştirebilmesi için olmazsa olmazlar var oysa. Ki, bunların başında da vizyon sahibi yöneticiler geliyor.
Yani iyi bir teknik direktörle anlaşacak, sonra o teknik direktörün önerileri doğrultusunda geniş bir kadro kuracak, yönetim.
Yetmez elbette. Hocasının onayını alarak taraftarı heyecanlandıracak yetenekli futbolculara forma giydirir ve sezon adına tribünleri çekim merkezi haline getirir.
Bu da yetmez, her şeyi zamanında yaparak teknik heyet ve futbolcuların sezona moralli başlamasına, takımın ekip ruhu yakalamasına yardımcı olacak bir organizasyon gerçekleştirecek, böylece kamp yeri seçimiyle, yaratılan ortam ve koşullarla harika bir sezon başı hazırlığının yaşanmasını sağlayacak.
Klasik deyimdir, bilirsiniz; "Maçlar, maç öncesinde kazanılır" denir. Bu olguyu bir adım ileri taşımak isterim. Bir sezonu kazanmak için de ciddi ve bilinçli bir hazırlık dönemi geçirmeniz gerekir, aksi halde sezonu daha başlamadan kaybedersiniz.

YERLİNİN EN KRALI İŞTE
Neyse, bunca hatadan sonra doğru bir adım atıldı. Şimdi yeni bir sayfa açıyor Fenerbahçe, Aykut Kocaman'la. Hem de sadece Fenerbahçe'yi değil, tüm Türkiye'yi ilgilendiren türden.
Ve bana sorarsanız, Aykut Kocaman'lı bu dönem aynı zamanda bir sınavdır ülkemiz için. Çünkü 3 kişiden 2'si yerlilere haksızlık yapıldığını söylüyor kaç zamandır. Alın size yerlinin en kralı işte.
Dolayısıyla Aykut Kocaman'lı dönem aynı zamanda yerliye güvenimizdeki sahiciliğin, istikrara ve sabra verdiğimiz değerin de test edilmesi, bir başka deyimle samimiyetimizin göstergesi olacaktır.
Elbette Kocaman'a torpilli davranmayı önermiyorum, bunları söylerken. Sadece futbolculuğunda defalarca gol kralı olmuş, "Futbol pas demektir" felsefesiyle teknik direktörlüğe başlamış ve bunu da genellikle sahaya yansıtmış ve hem spor adamı, hem de insan olarak ülkemizin çok ihtiyaç duyduğu bir insana gereken saygının ve sabrın gösterilmesini istiyorum, hepsi bu

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor