30 Ağustos 2010 | Pazartesi

Sorun psikolojiktir!

Olabilecek en büyük talihsizliklerin tamamına yakını geldi Kocamanile öğrencilerinin başına sezon başladığında ve öncesinde.
Anımsayın, önce Daumkriziyle kirlendi iklim.
Sonra önemli sakatlıklar ve sezon başı hazırlık kampını takımın omurgasını oluşturan oyunculardan yoksun başlatmak ve tamamlamak. Sonrasında Güiza bilmecesi ve yeni transferler muamması.
Yetmemiş gibi bir de seyircisiz 2 tane maç.
İyi de geçen sezonun ikinci yarısından bu yana yan gelip yatan Baroni'de ısrar etmenin bütün bunlarla ilgisini anlamakta zorlanıyorum gene de. Buyur işte, Volkan Demirel veGökhan Gönül gibi Türkiye sınırları içinde alternatifsiz iki önemli yıldız oyuncunun yokluğunu dolduruyor da gencecik Mert ve Okan, Cristian'a mı alternatif bulamıyor yani koca Fenerbahçe?

Takımın üzerinde baskı var

Oysa Mehmet Topuz ve Selçuk şu Baroni'den daha büyük katkı sağlarlar 'çapa' mevkiinde.
Çünkü seçenekleri var Aykut Kocaman'ın. Misal solda Özer, Santos da oynayabilir. Yani sadece Caner ve Stoch'la solu düşünmek zorunluluğu yok. Aynı şey sağ kanatta oynattığı Mehmet Topuz için de geçerli. Dolayısıyla Fenerbahçe bu Baroni'ye mahkum olmamalı.
Ve bir soru; Fenerbahçe formasıyla sahaya çıkan her hangi bir 11 dahi Türkiye'nin her köşesinde ligin başaltı takımlarına göre daha avantajlı değil mi? O halde ilk maçta içerde ve dışarıda yediği 5 gole karşın sadece 1 gol atmış ve iki maçını da kaybetmiş Manisa karşısında bile kalitesi, yeteneği, deneyim ve kapasitesi tartışılamayacak bir kadro, oyunun önemli bölümünde bocalıyor ve 2 tane de gol yiyorsa eğer, demek ki sorun klasik değil.
Peki, ne ola ki sorun? Futbolcuların niyetinden ve Kocaman'ın yeterliliğinden şüphe duymadığım için, şu ana kadarki olumsuzlukların nedenini "Psikolojik baskı" olarak yorumluyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor