Haşmet Babaoğlu

Haşmet Babaoğlu

04 Kasım 2009 | Çarşamba

Beşiktaş seyrediyor!

_ Almanya'daki maç Beşiktaşlıları umutlandırmıştı. Ama olmadı. Neden olmadı?
Cevap o kadar basit ki!Hiç inanmadan çıkmış Beşiktaş sahaya... Kimse tersini söylemesin bana! Bir Şampiyonlar Ligi maçı düşünün ki, rakip takım maçın ilk çeyreğinde 4'ü isabetli, 1'i gol olan, 8 şut atsın ve 4 ciddi gol pozisyonunu kaçırsın!.. Bu tabloya bakan da Wolfsburg'un müthiş oynadığını sanır. Hayır! Beşiktaş çok ama çok kötüydü o dakikalarda. Siyah-beyazlılar bu maçı alabileceklerine birazcık inanıyor olsalardı, Wolfsburg erkenden böyle bir tabloya imza atabilir miydi? Olsun, yine de silkinir Beşiktaş, diye düşündük! Hareketlendi de biraz... Pozisyon üretmedi ama şut atar oldu. Ama o zaman da kadro kalitesinin yetersizliği ortaya çıktı. Serdar Özkan'dan maçı kurtarmasını bekliyorsun! Olmuyor, formsuz Tello'dan medet umuyorsun! Gerçek şu ki Beşiktaş oynamıyor, 90 dakikanın büyük bölümünde rakibini seyrediyor! Bu kadar net!

_Ernst'in oynamaması büyük eksiklik sayılır mı?
Önce şunu söyleyeyim: Maça bu kadar az zaman kala Ernst'in bağırsak enfeksiyonundan oynayamayacak hale gelmesi kulübün de hatasıdır! Takımın bu yıl hücumunu düzenleyen adam Tabata, Tello veya Yusuf falan değil! Bu adam Ernst! O olmayınca 40 dakika ne yapacağını bilemedi takım. Bobo gelip orta sahadan hücum kurmaya kalktı! Fink'in de sorunu şu: Çok top çalıyor ama neredeyse çaldığı topların hepsini kaptırıyor. Allah'tan uzaktan attığı şutlarla maça heyecan kattı da, kaptırdığı toplar gözden kaçtı. Hepsi bir yana... Wolfsburg iki maçta da İbrahim Kaş'ın üzerine oynadı ve iki maçta da Beşiktaş kulübesi buna bir çare üretemedi!

_Beşiktaş'ın savunması iyi deniliyor. Bu üst düzey turnuvalar için yeterli değil tabii. Golü nasıl atacak Beşiktaş?
Beşiktaş'ın savunması mı iyi, yoksa Ferrari mi olağanüstü iyi? Ben artık ikincisinin daha doğru olduğuna inanmaya başladım. Bütün gedikleri İtalyan kapatıyor... Gol atmaya gelince, kadrosunda en çok "gol ayağı"na sahip bir takım en az gol atan takım oluyorsa, hesabı önce teknik direktöre sorulmalıdır. Bu adamlar nasıl ve neden bu hale geldiler?

_Bu yenilgi Beşiktaş'ın Süper Lig'deki moralini nasıl etkiler? Beşiktaş'ın zaten morali yerinde değil ki! Moralli bir takım kendi sahasında formsuz bir rakibe karşı böyle mi oynar? Ben bu takımda henüz medyaya yansımamış derin rahatsızlıklar olduğuna inanmaya başladım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor