24 Aralık 2009 | Perşembe

Demirel'i kimse suçlamasın!..

<ı>_Türkiye'<ı>de yapılacak olan Dünya Basketbol Şampiyonası'<ı>nın kuraları çekildi. Maskot olarak Van kedisinin seçilmesini ve kura çekimi organizasyonunu nasıl buldunuz? '<ı>Niye Charlize Theron gibi ünlü bir isim sunmadı' <ı>şeklinde eleştiriler yapıldı!..
Medya Van kedisinden ne zaman haberdar oldu? Medya Demet Tuncer'den ne zaman haberdar oldu?

_'<ı>Kura günü' <ı>desek yeridir herhalde!..
Her şey olup bittikten sonra... Türkiye'deki her şeyin suçlusu medya... Bunu ben hep söylüyorum. 2010 Dünya Şampiyonası'nı biz alalı 3 sene oldu. 3 senedir 'Kardeşim bunun maskotu nerede? Bunun için bir yarışma düzenlendi mi? 'Örnekleri nerededir' diyen, soran bir tane gazete, bir tane gazeteci var mı? Bu kura çekimi bütün dünya televizyonları yayınlayacak ama bir dakika, ama 10 dakika, ama başından sonuna... Bu televizyon yayınlarının Türkiye için bir anlamı var. Bu anlamda, bu boyutta siz ne yapıyorsunuz? Dünya Kupası'nın Charlize Theron tarafından çekilmesi Türk basınında bile haber oluyorsa demek ki yapılacak doğru seçim dünya medyasına girmek için yollardan bir tanesi... Türkiye'de Charlize Theron olması şart değil, Sharon Stone'u getir, çeksin kurayı! Sharon Stone çekse ne olacak? Dünyaya kuranın Türkiye'de çekildiğini vermek önemli olan... Orhan Pamuk'a çektir. 'Biz de Charlize Theron vardı da biz mi çağırmadık!' Yok ya!.. Yoksa getirirsin. Bu kadar Amerikalı, Türkiye'de basketbol oynamaya geliyor, Sharon Stone'u da getir. Önemli olan Türkiye'de çekilen kurayı gazetelere, televizyonlara haber yaptırabilmek. Jack Nicholson'ı getir!.. Dünyanın en ünlü basketbol seyircisi adam. Bin kişi bulunur. Düşüncenin, vizyonun sonu yok. Ama bu vizyonu hatırlatacak medya var mı Türkiye'de? Van kedisini ilan edildikten sonra öğrendik. Demet Tuncer'in sunduğunu ertesi gün öğrendik. Demet Tuncer çok iyi bir müzikal sanatçısı, İngilizce'yi çok iyi konuşan biri olabilir. Ama dünyada kim tanıyor Demet Tuncer'i, kimin umurunda Demet Tuncer'in kura çekmesi!.. Güney Afrika'da Charlize Theron'dan güzel kız yok mu? Dünya Güzeli çıkardılar!.. Ama biliyorlar ki Charlize Theron çekerse dünyada büyük yankı uyandırır. Haber değeri olarak bakılıyor. Turgay Demirel'i katiyen kimse suçlamasın. İş işten geçtikten sonra niye 'Antalya değil, Kayseri' diye yazı yazıyor benim medyam!.. Yahu Antalya'da Menderes Türel'in başlattığı proje durdurulduğu zaman neredeydiniz? 'Efendiler bunu durdurmayın. Bu turnuvanın bir ayağının Antalya'da oynanması, Antalya için, Türk turizmi için, Türkiye için çok önemli' diye hem spor sayfasından da değil, birinci sayfadan ayağa kalkan bir medya var mı? Yok... Testi kırıldıktan sonra yol gösteren bir medyam var benim!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor