23 Şubat 2010 | Salı

Asıl Beşiktaş yoruldu

* Galatasaray'ın gol attığı dakikalara bak Beşiktaş'ın neredeyse yürüyecek hali yoktu
* Frank Rijkaard, 'Vakit nasıl geçirilir' takımına anlatmıyorsa niye geliyor Türkiye'ye?

_Elano en iyi maçlarından birisini çıkardı
Garip bir şekilde Elano harika oynadığı maçlarda çıkarılıyor, döküldüğü maçta 90 dakika oynuyor. İnanamıyorum... Maaşını Aziz Yıldırım verse böyle bir teknik direktör olur maçta... Aziz Yıldırım, tonla para verip, 'Galatasaray'ı yok etsin' diye bir hoca getirse, bunu getirirdi. Adı 'Rijkaard' diye kimsenin sesi çıkmıyor. Ne koca Galatasaray camiasında, ne de medyada... Neredeyse özür dileyecek Türk medyası Rijkaard'dan!.. Adamın oyundan çıkardıkları da inanılır gibi değil, yerlerine soktukları da inanılır gibi değil. Mustafa Sarp oyuna girer ama ya Topal'ın yerine girer ya Barış'ın yerine girer. İkisi de saçma sapan oynuyorlar çünkü... Jo'yu sokarken, Caner'i alıyor oyundan! Korkuyor çünkü. Hâlâ iki kazma ön libero ile oynamakta kararlı. Arda'yı oyundan alınca kanada koyacak adamı kalmıyor, hadi bakalım Santos gelsin; topa vurmayacağını bile bile!.. Böyle bir şey olur mu, böyle bir hocalık olur mu?

ÇAĞ DIŞI BİR ANLAYIŞ
_Galatasaray zorlu bir Atletico Madrid maçından çıktı. Yorgunluk bir mazeret olabilir mi?
Hayır. Günümüzün takımları 3 günde bir maç oynamazlarsa, UEFA, FIFA bu kadar turnuvayı niye yapıyor? Kupadan da elenmişler. Bir Avrupa var, bir de lig!.. Geniş ve zengin bir kadrosu var. Emre Aşık gibi bir adam tribünde oturuyor, Emre Çolak gibi bir genç tribünde oturuyor. Galatasaray'da bir yorgunluk yoktu. Asıl yorulan Beşiktaş'tı. Galatasaray'ın gol attığı dakikalara bak, Beşiktaş'ın yürüyecek hali yoktu neredeyse! Ne zaman ki Galatasaray golü attıktan sonra geriye yaslandı, topu sadece ileriye tepmeye başladı, o zaman yüklendiler. Rijkaard gibi bir adam 'Kardeşim, geri teperek gol yemekten kurtulunmaz. Topu ileri tepersen anında geri döner, savunman nefes bile alamaz, perişan olursunuz. Topu ileriye tepmeyin, topu taca tepmeyin, bu çağ dışı bir anlayıştır. Topa basın, topun Galatasaray'da kalmasını sağlayın. Vakit böyle geçirilir' diyemiyorsa, bunu anlatamıyorsa niye geliyor Türkiye'ye? 1-0'dan sonra Galatasaray'ın yaptığı tek iş topu ileriye vurmak. Hakan Balta'sı, Neill'i dahil, bunlar savunmada sözüm ona iyi top kullanan adamlar, vurdukları anda top geri geldi. Böyle bir şey olur mu? Bu ilk defa değil ki!.. Galatasaray'ın galip durumdayken, puan kaybettiği kaçıncı maç? Galatasaray galibiyeti muhafaza etmeyi bilmiyor. Ne yapıyor; topu tepiyor. Tepince de geri geliyor aynen!.. Bunu 10 yaşındaki çocuk anlar. 10 yaşında bir çocuğa 10 tane Galatasaray maçı seyrettir, 'Bunlar saçma sapan oynuyor' der. Bunu oynatan kim: Rijkaard!..

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor