23 Şubat 2010 | Salı

Aydınus'tan şüpheliyim

_Tartışmalı pozisyonlar da vardı. Toraman'ın ceza sahası içinde Topal'ı düşürmesi, gol öncesi Santos'un Tello'ya yaptığı hareketle ilgili ne düşünüyorsunuz ve en önemlisi top çizgiyi geçti mi geçmedi mi?
Maçta bir tane pozisyon var; tartışması falan da yok. Penaltıydı. Ama Fırat Aydınus geçen hafta yine çok net bir penaltıyı vermedi. Bursaspor-Trabzonspor maçı da neticede bir Anadolu derbisi. Bursa'nın penaltısını vermedi. Beşiktaş karşısında da Galatasaray'ın penaltısını vermedi. Şampiyonluk yolunda Galatasaray ve Bursaspor, Beşiktaş'a, Trabzon'a göre Fenerbahçe'yi daha çok tehdit eden takımlar. Bu verilmeyen penaltıları alt alta yazdığın zaman ortaya bir sonuç çıkıyor. Matematiksel bir sonuç ortaya çıkıyor. Ben Bursa-Trabzon maçından sonra şüphemi söyledim. Aynı Fırat Aydınus'u Beşiktaş- Galatasaray maçına verince "Yandı Galatasaray" dedim. Bel kündesiyle indirdi Mehmet Topal'ı... Orada itme, kakma falan yok. Bel kündesi ile İbrahim Toraman, Mehmet Topal'ı indirdi. Ortalanan top Mehmet Topal'a gelirken, Mehmet kendini yerde buldu. Bunu görmeyen hakem, hakem değildir. Görüp vermeyen hakem de hakem değildir. Aynen Umut'un yaptığı penaltıyı vermeyen hakemin de hakem olmadığı gibi... Fenerbahçe'nin birinci derecedeki rakiplerini yok eden iki karardı bu... İki devam kararıdır bu. Aynı hakem tarafından verilmiş... Bana tesadüf olduğunu kimse anlatmasın. Geri kalan bütün pozisyonlar hakem yorumu içerisinde tartışılabilir, olabilir, olmayabilir ama bu kadar net iki penaltıyı, Fener'in rakiplerinin iki penaltısını vermeyip, Bursa'nın ve Galatasaray'ın galip duruma geçmesini önleyen hakem benim için soru işaretidir. Çok büyük bir soru işaretidir!..

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor