09 Mart 2010 | Salı

Emre torpilli mi?

_Emre, Fenerbahçe'nin yeni Tuncay'ı olma yolunda ilerliyor. Yine çok istekli ve çalışkandı. Ama öteki taraftan da yine hakemle uğraşmaya devam etti. Emre'yi nasıl buldunuz?
İki Emre var. Bir Emre; hakikaten formda ve Fenerbahçe'de lider futbolcu ama öbür Emre hâlâ hakemlerin himayesinde... Bünyamin Gezer'in Emre'ye kart çıkartamayışı, çıkartmayışı demiyorum; çıkartamıyor, Türk hakemleri Emre'ye kart çıkartamıyorlar. Niye çıkartamıyorlar? Birisi bunu izah etmeli. Bunun hesabını birisi sormalı. Merkez Hakem Komitesi Başkanı sormalı... Futbol Federasyonu Başkanı sormalı. Türkiye'nin 17 kulübünün başkanı sormalı. 'Emre'nin özelliği nedir, imtiyazı nedir, ayrıcalığı nedir?' diye. Ben sahada hakemlere karşı bu kadar şımarık, bu kadar küstah, bu kadar seyirciyi tahrik eden bir adam görmedim. Bu adamı milli takıma bir de kaptan yapıyorlar. "Ben sporcunun ahlaklısını severim" diyen Atatürk'ün Türkiye'sinde Emre'yi milli takıma kaptan yapıyorlar!.. Fatih Terim'den sonra Oğuz Çetin de onu seçiyor. Milli takım kaptanı Türk gencine örnek olacak adamdır. Bu mu örnek!.. Türk hakemleri korkak. Ya da benim bilmediğim başka şeyler dönüyor artık!.. İşte Roberto Carlos; daha bir ay oldu Brezilya ligi başlayalı... İkinci kırmızı kartını gördü. Carlos'un bir kabahati yok. 'Ben Türkiye'de iki senedir bunları yapıyordum. Kimse bir şey demiyordu. 'Ne oldu şimdi' diyordur şimdi; şaşkın şaşkın. Çünkü Roberto Carlos her maçta yan hakeme on kere sövüyordu. Orada sövdürmüyorlar.

GEZER'LE SEYREDELİM
Türkiye'de hakemler şamar oğlanına dönüyor. Emre ve Bilica'nın Fenerbahçe formasıyla oynamaları en fazla 15 dakika, iyi bir hakemle... 20 dakika sürmez. Birisi kasaplığından, öbürü hakeme hakaretlerinden atılır. Aynı şeyi rakip oyuncu yaptığı zaman cart sarı kart!.. İnanamadım!.. Bir pozisyonda şaşkına döndüm. Adama tekme attı Emre. Adam yerde yatarken gitti herife sövdü. Adam 'Sen ne' diyorsun diye ayağa kalktı. Bünyamin Gezer geldi, Emre'yi gönderdi. Antalyalı oyuncuya nutuk attı, azarladı. 'Bilmiyor musun Emre'nin dokunulmazlığı var. O istediğini yapar' dedi herhalde. Ben Emre'nin her maçından sonra, maçın hakemine davet yapıyorum. 'Gel beraber maçı seyredelim. Bakalım kaç kırmızı kart alacak Emre' diye çağırıyorum; bir tanesi daha cesaret edemedi. 'Hıncal efendi sallayıp duruyorsun. Hadi gel, yarın 17.00'de buluşalım, Digiturk'ün önünde maçı seyredelim beraber' diyemedi. Bünyamin Gezer bir desin bakalım bana... Ama futbolcu olarak olağanüstü oynamaya başladı. Takım lideri olarak çok iyi. Bu korkunç kafasını bir kenara atarsa çok daha faydalı olacak.


YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor