17 Mart 2010 | Çarşamba

İki tehlike var

* Bursa'nın şampiyonluğu hakemler ve seyircisine bağlı. Hakemler istemezse Bursa ağzıyla kuş tutsa şampiyon olamaz
* Emre bu hafta tam korumada olacak. Gaziantep maçına atanacak hakemi de maçı nasıl yöneteceğini de çok merak ediyorum

_Bursa ligde oldukça avantajlı bir konumda. Siz de 'Şampiyonluğun en büyük favorisi' olarak gördüğünüzü söylediniz ama diğer taraftan Sağlam ve futbolcuların çok stresli olduğu yönünde yorumlar yapılıyor. Bursa şampiyonluk stresini taşıyabilecek mi?
Bursa'yı bekleyen iki tehlike var. 1- Hakemler... Hakemler maçın sonucunu değiştiren hatalar yapmaya başladı. Hakemler eğer Bursa'nın şampiyon olmasını istemiyorlarsa, Bursa iki eliyle kuş tutsa hiçbir şey olmaz. 2- Bursaspor seyircisi. Herhangi bir maçta hakemin biri Bursa'yı yakma teşebbüsünde bulunursa Bursa seyircisi o işi tamamlar!.. Aynen Diyarbakır seyircisinin yaptığını yaparlar Bursa'yı bitirirler. Bursa'yı bekleyen iki tane tehlike var. Hakemler ve keskin sirke gibi küpüne zarar veren seyircisi... Hakemler hakem gibi olursa Bursa seyircisi soğukkanlı olursa şimdiden ben sana söyleyeyim; ligin şampiyonu... Bunu geçen hafta söylemezdim. Ama bu hafta açık seçik söylüyorum. Bursa'nın şampiyonluktaki en büyük rakibi Galatasaray'ın Ankaragücü'nü 3-0 yendiği maçı seyrettim. Bu maçın ben de bıraktığı izlenim şu; bu Galatasaray, Trabzon'u da yenemez, Fenerbahçe'yi de yenemez. Trabzon ve Fener de Galatasaray'ı yenemezler. Maçlar 0-0, 0-0 biter. Bursa bu 2 haftada farkı 4 puan daha açar. Ondan sonra da kimse yetişemez Bursa'ya... Galatasaray kötü oynuyor. Kazandığı maçta dahi kötü oynuyor. Ankaragücü hediye etti Galatasaray'a... Her rakip hediye etmez.

_Fenerbahçe, Gençlerbirliği deplasmanında puan kayıplarına bir yenisini daha ekledi. Daum eleştiriliyor. Hakemin verdiği ve vermediği çelişkili kararlar var. Siz maçla ilgili neler söyleyeceksiniz?
Ben Fenerbahçe maçının oynandığı gün Dortmund'daydım. Dönüşte bütün gazeteleri okudum. Nihayet Türkiye'nin bütün futbol köşe yazarları ittifak etmişler ki "Emre hakemlerin sevgili çocuğu." Fenerbahçe'yi en destekleyen yorum yazanlar dahil, 'Emre'nin maçta 4 sarı kart görmesi gerektiği' konusunda ittifak etmiş. Ancak Emre bir kart görebilmiş. Yani iki kere kırmızı kart ile oyundan atılması gerekirken, bir sarı kart görmüş, diğer kartları hakem göstermemiş. Şimdi ben bunu hemen hemen her Fenerbahçe maçından sonra hakemin ismini vererek söylüyorum. "Ey hakem falanca... Emre'ye niye kart göstermedin? Birlikte maçı seyredelim mi?" diye çağrı yapıyorum. Bu defa maçı seyretmedim. Maçın hakemiyle birlikte ikimiz maçı izleyelim. Bir bakalım 4 sarı kart göstermeye gerek var mı, yok mu? Bütün Türk medyası mı yanılıyor, haftalardan beri!..

'KÖR MÜSÜNÜZ' DEMİYOR
Aslında Emre'yi bitiriyorlar. Bu çocuk hakeme sövmenin, hakeme hakaret etmenin, hakeme bağırıp çağırmanın, tribünleri hakem aleyhine tahrik etmenin hakkı olduğunu sanıyor. Bu yüzden futbolunu unutuyor. Topla oynayacağına, hakemle oynuyor. Bu yüzden Fenerbahçe'ye katkısı da azalıyor. Birtakım hakemler Emre'yi koruduklarını, Fener'i koruduklarını zannederken, Emre'ye de Fener'e de en büyük kötülüğü yapıyorlar. Bunun dahi farkında değiller. Oğuz Sarvan bu hakemleri çağırıp, 'Nedir bu kardeşim, siz kör müsünüz, görmüyor musunuz?' demiyor. 'Niye bu adama iki tane sarı kart çıkmıyor?' demiyor. Emre'nin yaptığının dörtte birini yapan Anadolu takımı oyuncuları bırak sarıyı doğrudan kırmızı kart görerek kendilerini saha dışında buluyorlar, Emre himaye altında.

CAVCAV DOĞRU SÖYLÜYOR
Hakemler kendi aralarında 'Emre'yi esirgeme kurumu' kurmuşlar. Hepsi sözleşmiş gibi saha içinde Emre'yi koruyor. Ben böyle şey görmedim. Türkiye'de bir tane yürekli hakem çıkmaz mı? Bu hafta görün Emre'yi!.. Sonraki hafta 'Galatasaray maçı var' diye Emre tam korumada olacak. Bu hafta yürek ister hakemin Emre'ye kart çıkarması için. 'Vay Galatasaray maçından önce Emre'yi yok etti' diye. Emre çünkü şu anda Fenerbahçe'nin en iyi oyuncusu. Çok merak ediyorum. Bu haftaki Fenerbahçe maçını yönetecek hakemi de çok merak ediyorum, Gaziantep maçını nasıl yöneteceğini de çok merak ediyorum. Ama benim bildiğimi Emre de biliyor. Her şeyi yapacak. Çünkü o hakemin Galatasaray maçından önce kendisini atamayacağını biliyor. Adını bildiği gibi...

_Cavcav'ın Fenerbahçe maçı sonrası ilginç bir açıklaması vardı. "Bu hakemlerden kurtulalım diye Allah'a dua ediyorum" dedi. Bu kadar bezmişler anlaşılan...
Doğru söylüyor. Federasyon'a bir şey söylemenin faydası yok. Federasyon Başkanı, Oğuz Sarvan'ı devralmış, Oğuz Sarvan'ın en büyük hamisi. Mahmut Özgener. Oğuz da sırtını Mahmut'a dayamış; tamam işte, bitti...

EDİTÖR: Bülent CAN

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor