13 Nisan 2010 | Salı

Arda'yı öldürüyoruz

* Avrupalı, yıldız oyuncuyu destekliyor. İspanyollar, Arda ve Messi'yi star olarak göstermeye çalışırken Türk medyası öldürmek için elinden geleni yapıyor.
* Rijkaard'ın Arda'yı bitirmek için neler yaptığına bir bakın! Bir de Guardiola ile Messi'nin ilişkilerine! Bunlara bakınca Arda'ya yapılan haksızlığı görürsünüz...
* Tribünlerin protestosu 1 hafta öncesinden belliydi. Rijkaard çıktı mı ortaya 'Futbolcuların suçu yok' diye? Başkan engel olmaya kalktı mı? Hayır!

_Galatasaray, Diyarbakır galibiyeti ile büyük moral buldu. Maçta taraftarın yaptığı protestoyu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Utanç verici... Ben o seyircinin de Galatasaraylı olduğuna da inanmıyorum. Başından beri zaten inanmıyordum, bu hafta altını da çizdiler. Bunlar maça kendilerini eğlendirmeye gelenler. Galatasaray'ı teşvik etmeye gelen değil! Kendilerini eğlendirmeye gelen bir grup. Bu eğlenceleri bozulunca da kurbanlık koyun arıyorlar. Bu defa da kışkırtılmışlardı. Yani bu işin altında tezgah olduğu açık. Çünkü Galatasaray'ı bu hale getiren, Avrupa'da yok eden, Türkiye Kupası'nda yok eden ve ligin bitmesine bilmem kaç hafta kala burada da yok eden teknik kadro alkışlanırken, bu teknik kadronun perişan ettiği futbolcular protesto edildi. Peki futbolcuları itham eden kim? Kaybedilen her puandan sonra Rijkaard...

GS ARMASI KUTSALDIR
Sezon başından beri bakın her kaybedilen maçtan sonra Rijkaard belli futbolcuları hedef göstermiştir. Dünyanın hiçbir teknik direktörü bunu yapmaz. Kendi paçasını kurtarmak için futbolcusunu ateşe atmaz. Rijkaard bunu yapıyor. Bu Rijkaard'ı kim koruyor? Adnan Polat! O zaman bu ultraAslan denen hareket Galatasaray Kulubü Başkanı tarafından organize edilmiştir diye düşünüyorum. Kimse kusura bakmasın. Bunun bir başka göstergesi de şu; kapalı tribünü kaplayan baş aşağı asılmış boydan boya yazılar var. O yazıların başladığı ve bittiği yerde Galatasaray'ın arması var. Emin Bülent'in yaptığı 'GS' arması. Galatasaray'ın kutsal bayrağıdır o arma! Tepetaklak duruyor, baş aşağı. Tam karşısındaki şeref tribününde de Adnan Polat oturuyor ve demiyor ki 'Galatasaray armasını baş aşağı asamazsınız arkadaşlar' Derhal güvenlikçilerini gönderip onu kaldırtmıyor ya da düzelttirmiyor. 90 dakika baş aşağı duruyor. Bunu bir Fenerbahçe maçında Fenerbahçeliler yapsa, yer yerinden oynardı. Fenerbahçe'nin Galatasaray'a yapmadığı hakareti, en azgın en fanatik Fenerbahçe taraftarının Galatasaray'a yapmadığı hakareti ultraAslan adlı Galatasaray taraftarı yaptı. O zaman bunlar Galatasaray taraftarı falan değil. Kimse bana bunlar Galatasaraylı falan demeğe kalkmasın. Geliyorlar maçlara arabesk şarkılar söylüyorlar. Hangi arabesk şarkıları Çatladıkapıspor'un maçına git onlar da aynı şarkıyı söylüyor. O, Çatladıkapı diye bu Galatasaray diye söylüyor. O, Çemişkezek diye, bu Galatasaray diye söylüyor. Yani bir Çarşı'nın yaratıcılığının onda biri yok onlarda. Yani ondan bundan aldıkları arabeskleri söylüyorlar. Galatasaray birisiyle oynuyor, o takımın taraftarları bir şarkı söylüyor, sonra aynı şarkıyı ultraAslan söylüyor. Bu nasıl Galatasaraylılık? Oyuna parelel bir hareket yok. Galatasaray bir hareket yapıyor tribünden ses yok. Bunu bir Livepool'lu oyuncu yapsa yıkılır tribün. Galatasaray sıkıntıda, puan kaybediyor, maçı veriyor, tribün uykuda. Galatasaray 4-0 galip, tribün arabesk söylüyor. Bu taraftarlık değil. Ben bu seyircinin son yıllarda Galatasaray'a faydalı olduğunu görmedim. Yani Galatasaray 4 tane attı Diyarbakır'a... Hangi Diyarbakır'a? Fenerbahçe'ye, Beşiktaş'a yenilmeyen Diyarbakır'a. Böyle üç haftalık puan kaybından sonra maç kazanmış, o futbolcuların sahadan nasıl çıkması lazım? Cenazeye gider gibiydiler. Başta kaptan Arda! Bitmiş vaziyetteler. Niye? O seyirci yüzünden. O seyirci Galatasaraylı öyle mi? Kendi takımını arkadan bıçaklayan, Galatasaray'ın kutsal armasını baş aşağı asan adamın Galatasaraylı olduğunu bana kimse anlatamaz. Ve o armanın 90 dakika boyunca tepetaklak durmasına göz yuman kişinin de Galatasaray Başkanı olduğunu bana kimse anlatamaz. Gelecek kongrede Adnan Polat'a soracaklar Galatasaray'ın armasının baş aşağı durmasına nasıl tahammül ettiğini, Galatasaray'ın aşağılanmasına nasıl tahammül ettiğini soracaklar.

_Daha önce Arda, Messi'den daha iyi futbolcu demiştiniz. Messi büyük bir çıkış yaptı. Hâlâ aynı düşüncede misiniz?
Bu konuyu yazdım, yarın (bugün) Sabah'ta çıkacak. Messi, Real Madrid maçında hangi hareketi yaptı da Arda bunu yapamaz diye bana söylesinler.

BU GERİ ZEKALILIK!
Arjantin Milli Takımı'nda Messi'nin bugüne kadar işe yaradığı bir maçı gören var mı? Oysa Türkiye'nin Avrupa üçüncüsü olduğu günlerde başrol oynayan isimdi Arda. Hatta Terim tarafından seçilmediği takıma bile konmadığı sakatlıklar üzerine mecburen kadroya alındığı halde o takımı üçüncülüğe taşıyan isimlerden biriydi Arda. Messi kimlerle oynuyor? Messi'ye Xavi gibi İniesta gibi adamlar pas veriyorlar. Arda'ya pas verenlere bak; Mehmet Topal, Barış, Mustafa Sarp, Ayhan... Geriye pas vermekten ötesini bilmeyen kazmanın önünde oynuyor Arda. Messi'nin pas verdiği adamlara bak Barcelona'da, Arda'nın pas verdiği adamlara bak. Ya da şöyle özetleyeyim; Messi'yi getir Galatasaray'ın kadrosu içine koy, Arda'yı götür Barcelona'ya koy! Ve asıl önemlisi, Avrupa medyası, batı medyası satışının yıldızdan geçtiğini bilir. Çünkü seyirci yıldızı izler. İzlediği zaman da okur. Televizyon da yazılı medya da biliyor yıldızın faydasını. Türkiye bu bakımdan geri zekalı! Kimse alınmasın bu lafıma; Türkiye geri zekalı. Türk medyası Arda'yı öldürmek için elinden geleni yapıyor. İspanyol medyası Arda'yı, Messi'yi bir süper star yapmak için elinden geleni yapıyor. Orda Messi'nin gördüğü teşvike bak, burada Arda'nın gördüğü baltalanmaya bak. Buna rağmen Arda hâlâ ayakta. Sene başından beri Rijkaard'ın Arda'yı öldürmek için neler yaptığına bir bakın! Bir de Guardiola ile Messi'nin ilişkilerine bakın. Bunların hepsini bir araya getirdiğiniz zaman Arda'ya çok büyük haksızlık yapıldığını görürsünüz. Benim Arda ile ilgili sözlerim bazılarına abartılı gelebilir. Gelsin! Bütün Türkiye'nin bu kadar saldırdığı insanı birisinin de abartılı dahi olsa savunması, sahiplenmesi lazım. Türkiye'de her mahallede Arda yetişmiyor. Türkiye'de her kulüpte her sene Arda yetişmiyor. Ardalar 10 senede bir geliyor. Ben hâlâ 'Lefter' diyen, 'Can Bartu' diyen bir neslin gazetecisiyim.

KIYMET BİLMİYORLAR
Galatasaray diye ben Barış'ı, Servet'i, Ayhan'ı, Mehmet Topal'ı seyretmek istemiyorum. Ben Arda'yı seyretmek istiyorum. 'En iyi oyuncusu Mehmet Aurelio olan takım, iyi takım değildir' demekten dilimde tüy bitti. Futbol, iyi futbolcuyla oynanır. Futbol, koşucularla oynanmaz. Ama ne yazık ki Türkiye, kendi evlatlarının kıymetini bilmiyor.

_Arda Avrupa'nın gündeminde deniyor. Transfer olup Avrupa'da oynamasına nasıl bakarsınız?
Ben Arda'nın yerinde olsam kalmazdım bile. Bu memleket Arda'ya olumlu bakmıyor. İstemiyor herkes. Arda bu kadar saldırıya uğrarken, bir haftadır belli değil miydi tribünlerin futbolcuları protesto edeceği? Galatasaray Başkanı engel olmaya kalktı mı? Rijkaard çıkıp konuştu mu? 'Futbolculara ne diyorsunuz? Sorumlu benim, ayıptır, böyle bir şey yapamazsınız' dedi mi? Hayır! Tam tersine.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor