04 Mayıs 2010 | Salı

Hani Messi ipe diziyordu

*Utanmadan adamı Maradona ile mukayese ettiler. Messi daha Hagi'nin sol bacağı değil

* Futbol adamı olarak Mourinho'yu sevmiyorum Valdes'in yerinde olsam aynı şeyleri yapardım

İnter'in, 'uzay takımı' yakıştırmaları yapan Barcelona'yı Şampiyonlar Ligi'nden elemesiyle ilgili ne düşünüyorsunuz?
Ne oldu Messi'leri!.. Messi hangi büyük maçta oynadı? Büyük futbolcu, büyük maçın futbolcusudur arkadaş!.. Bunu yazıp bütün spor servislerinin duvarına asmak lazım. Büyük maçları oynamadıkça bana kimseyi 'büyük futbolcu' diye getirmesinler. Hangi Arjantin'i taşımış sırtında ve hangi kritik maçta Barcelona'yı taşımış göreyim. 'Efendim Mourinho çok iyi defans yaptı.' Defans yaparak mı eledi Barcelona'yı!
Her defans yapan takım şampiyon olacak öyle mi!.. Defans yaptıysa ilk maçta nasıl 3 gol attı!.. Koca Barcelona'nın, o muhteşem Messi'nin, 70 dakika 10 kişi oynayan takıma karşı bir gücü yok mu? Hani ipe dizer gibi adam geçiyordu Messi. Hani 20 metreden, 30 metreden harika şutlar atıyordu! Niye yapmadı!..
Büyük maçın, büyük adamı olduğu zaman gelsinler bana 'Messi' desinler.
Benimle dalga geçiyorlardı, "Arda'yı, Messi'ye değişmem" dedim diye...
Televizyon başına oturup iki dandik maçı seyrediyorlar, ondan sonra ahkam kesiyorlar.

LİNÇ EDİLEBİLİRDİ

Utanmadan adamı Maradona ile mukayese ettiler. Messi bırak Maradona'yı Hagi'nin sol bacağı bile değil daha... Hagi'nin sol bacağı değil Messi daha...
Futbol tarihinin en iyi maçlarını, en büyük turnuvalarını oynamış adamlar var.
Bırak Pele'yi, Maradona'yı... Olimpos Dağı'nın tepesinde oturan adamlar Pele ile Maradona... Platini ile yarışabilir mi Messi!.. Tigana ile yarışabilir mi?
1982'nin Tigana'sı olmuş mu acaba Messi!..

-Morinho'nun Nou Camp'taki meydan okuyan, çılgın sevinci için neler söyleyeceksiniz?
Hissettiğim şu; Roma-Lazio arasındaki nefret, Mourinho ile Barcelona arasında da var. O 'İnter kazandı' sevinci değil. O 'Barcelona'yı eledim' sevinci. Zaten de söylüyor: "Spor yaşantım biter ama Barcelona'da çalışmam." Bu nefret ifadesi.
Ben sporda nefret ifadelerini sevmem.
Sporda rekabet vardır, sporda düşmanlık yoktu.

-İyi bir hoca olduğunu düşünüyor musunuz?
Barcelona'yı elemiş olması benim için ölçü değil. Hâlâ İtalya'da şampiyon olabilmek için, hem de Roma gibi rakip karşısında çırpınıyor. Yarıştığı Roma'yı Lazio lütfederse geçiyor! Nerede o Morinho'nun müthiş İnter'i. -

Maçtan sonra da ilginç olaylar yaşandı. İnter'in sevincini engellemek için fıskiyeler açıldı, Valdes, Mourinho'yu engellemeye çalıştı.
Ben de Valdes'in yerinde olsam Mourinho'ya aynı şeyleri yapardım. Çünkü Mourinho'yu linç edebilirlerdi orada. Mourinho öyle kendini kaybettirmişti ki Valdes'in gelmesi de fıskiyelerin açılması da bence Mourinho'yu kurtardı. Mourinho çok daha çirkin gösteriler yapabilirdi.
Hatta ceza alabilirdi. Çünkü seyirciyi tahrik etmek suç biliyorsun futbolda...
Ben Mourinho'yu sevmiyorum futbol adamı olarak.



YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor