11 Mayıs 2010 | Salı

Zil takıp oynadılar

* Diyarbakırspor'un küme düşmesinden mutlu olanlar var. Kimse gerçekleri saklamasın
* Haftalar önce "Lig bitti" dedim. Bu noktadan sonra Fenerbahçe şampiyonluğu vermez

_Son hafta Fenerbahçe, Trabzon'u, Bursa ise Beşiktaş'ı ağırlayacak. İki kritik maç. Siz daha önce Fenerbahçe'yi şampiyon ilan etmiştiniz... Bir sürpriz bekliyor musunuz?
Kritik maç yok. Ben haftalar önce "Lig bitti" dedim, bitmiştir. Bunu da kötü niyetle söylemiyorum. Bu noktadan sonra Saracoğlu'nda, Fenerbahçe şampiyonluğu vermez.

_Kayıp bir sezonu Türkiye Kupası ile kapatmak Trabzon için başarı olarak kabul edilebilir mi?
Yıllardır dişe dokunur bir başarısı yok Trabzon'un. Kupayı almaları başarı.

_Oldukça sevindiler.

Ben o gece Trabzon'daydım. Şehirde öyle akıllara seza bir coşku yoktu. Hatta bizim otel tam şehrin merkezindeydi. Ben Sunay'a (Akın) "Biz bu gece uyuyamayız" dedim ama mışıl mışıl uyuduk. 3-4 bin tane fanatik Trabzonlu havaalanına gitmişler takımı karşılamaya, orada olmuş gösteri. Bir de Trabzon'un, Karadeniz'in bir silah şöhreti var. Silah imal eden bölgemiz. Ben "Bu gece fazla sokaklarda da dolaşmayalım. Saydırmalar başlayacaktır" dedim, çatapat bile atmadılar!

KORNA ÇAL DEDİM
Korna çalarak yollarda giden araba yok. Bizi Karadeniz Üniversitesi davet etmişti, bize bir araba tahsis etmişler, şoföre dedim ki "Bir korna çal da bir korna sesi duyulsun." Fenerbahçe kazanmış olsaydı kupayı, İstanbul uyumazdı ki Fenerbahçe açısından o kupanın hakikaten bir değeri yok. Ne sağlayacak ki!.. Ama Trabzon da gayet normal karşıladı.

_Ankara ve Denizli'nin ardından Diyarbakır küme düştü. Diyarbakır bu sezon çok tartışıldı, yaşanan olaylar nedeniyle küme düşmenin eşiğinden döndü ama kaderinden de kaçamadı. Bulunduğu bölge bakımından ligde temsil edilmeyecek olması bir kayıp mıdır?
Diyarbakır'ın küme düşmesinden Diyarbakır'da mutlu olan, zil takıp oynayanlar var. Kimse gerçekleri saklamasın, kimse güneşi balçıkla sıvamasın. Oradaki PKK'nın desteklediği Diyarbakır takımı, Belediyespor. Onlar Diyarbakırspor'un ligde oynamasını göz boyama olarak düşünüyor ve "TC Diyarbakırspor ile halkı oyalıyor" diyorlar. PKK'nın resmi görüşü bu. PKK'nın desteklediği takım da Belediyespor. Onun için bu Diyarbakır'ın düşmesinden çok mutlu oldular. Ama yarın Belediyespor lige gelirse o zaman ne olacak; TC, Diyarbakır'ı bu defa da 'Belediyespor ile mi oyalıyor' olacak!.. Onu bilemiyoruz. Ben gerçek Diyarbakırlıların, pek çoğu dostum, gittim, aralarında kaldım, yaşadım günlerce, takımın küme düşmesi nedeniyle üzgün olduğunu biliyorum. Ama onların zaten ayrılık gibi bir düşünceleri yok. Terör gibi bir düşünceleri yok. Onlar senin benim gibi Türkiye Cumhuriyeti'nin öz vatandaşları.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor