08 Haziran 2010 | Salı

Yıldırım'ın kölesi olmuşlar

Futbol federasyonu sürpriz bir kararla yabancı kontenjanına 2 kişi daha ekledi. Artık 6 yabancı sahada, 2'si kulübede, 2'si tribünde olabilecek. Bu alınan karar Türkiye gerçekleri ile bağdaşıyor mu? Yüz karası karar. Türkiye Futbol Federasyonu, başta Aziz Yıldırım olmak üzere birkaç kulüp başkanına teslim edildi. Türk futbolunun teslimi. Milli takımda oynatacak adam bulamıyoruz.
2002 Dünya Kupası'nın ertesi, uluslararası bir federasyon kupası oynandı. '2002 bitti, 2006 Dünya Kupası'nda kimler oynayacak bir görelim' diye FIFA bir turnuva düzenledi.
O turnuvanın, uluslararası alanda en göze batan iki adamı Selçuk ile Deniz'di. Ne oldu Selçuk ile Deniz; Fenerbahçe'de yer bulamadı. Fenerbahçe'nin yabancıları yüzünden takımda yer bulamadılar ve kayboldular.
Konfederasyon Kupası'nın en iyi iki adamından söz ediyorum. Şimdi kontenjanı 10'a çıkarıyorlar. '6+2+2' diyerek kimseyi kandırmasınlar. Üç gün sonra 'Efendim bu kadar para verdik aldık.
Tribünde mi oturacaklar' baskısı başlayacak, ligin ikinci yarısında o 6+4'e döner.
Gelecek sene de +4'te kalkar. 'Efendim Chelsea, Arsenal, İnter nasıl oynuyor. Biz de oynayalım' derler. 'Efendim bunları Avrupa kupalarına kadar birlikte oynatamıyoruz.
Bu yüzden birbirlerine alışamıyorlar.
Onun için ligde de bunlar birlikte oynasın' derler. Ben bunların ruhlarını biliyorum!
Efendim 'Brezilya'dan ucuz adam alıyormuş, Anadolu'dan pahalı alıyormuş!' Ey federasyon başkanı kardeşim Mahmut Özgener, sen Altay kulübünün yıllar yılı başkanlığını yaptın; Altay niye belini doğrultamıyor?
Altay'ın yetiştirdiği adamlar, adam gibi fiyata satılırsa Altay'ın cebine para girer.
İzmir keşfedecek, Galatasaray, Metin Oktay'ı üç kuruşa alacak, ondan sonra İzmirspor batacak! Böyle bir şey olur mu?

* * *
BİRLİKTEN AYRILSINLAR
Federasyonun yaptığı açıklama yüz karasıdır.
Anadolu kulüplerinin tek geliri, yetiştirdikleri futbolcuları İstanbul kulüplerine pahalı satmaktır. Başka gelirleri yok. Gaziantep, Kayseri, Bursa hatta... Böyle para kazanıyorlar. Sen ucuz Brezilyalılarla 'tanzim satışı yapacağım' diye Anadolu'nun belini kır!
O Anadolu kulüplerinde aslında kafa yok.
Hâlâ 'Kulüpler Birliği' diye Aziz Yıldırım'ın kölesi durumundalar. Anadolu, Kulüpler Birliği'nden ayrılmalı.
Ayrı bir güç olduğunu ortaya koymalı ve federasyon başkanı olacak kişiye demeli ki 'Bu İstanbul kulüplerinin 8 tane oyu var. Kongrede benim 28 tane oyum var.
Bana mahkum olacaksın. Onlara değil.' Bunlar bundan anlar. Utanç verici bir olaydır.
Efendim 'Türk oyuncuları pahalı.' Zavallı Anadolu'nun başka geliri yok.
İnanamıyorum!.. Altay kulübüne başkanlık yapmış, bu işleri en iyi bilen, 'Aziz Yıldırım ile barışayım' diye bu kararı alıyor! Mahmut Özgener mi yönetiyor Türk futbolunu; Aziz Yıldırım mı yönetiyor? -Önceki sezonlarda Galatasaray dahil 8 yabancı hakkını kullanan kulüp sayısı çok azdı. Hiçbir gerçek ile bağdaşmıyor. Sadece bu Aziz Yıldırım'a yaranmaktır.
Araları açıldı ya federasyon ile Aziz Yıldırım'ın... 'Şimdi biz ettik, sen etme başkan.
Aman bizden desteğini esirgeme.' Anadolu kulübü yöneticileri de o Aziz Yıldırım'ın Kulüpler Birliği'nde oturmaya devam etsinler!..

Röportaj: Bülent CAN

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor