22 Haziran 2010 | Salı

Bu kadroyu küçümsedi

Galatasaray'da forma şansı bulamayan Elano, Brezilya'yı sırtlamaya devam ediyor.
Dünya Kupası'nda 5 Galatasaraylı futbolcu oynuyor. Bu Galatasaray, ligi Fenerbahçe'nin 10 puan gerisinde bitirdi. Dünya Kupası'nda oynayan Galatasaraylıların bu kupanın en iyi oynayanlarından olduklarını görüyoruz. Dos Santos'u da Elano'yu da Rijkaard öldürdü.

Elano
ve Dos Santos, Türkiye'de şaşkınları oynuyordu. Bizi ne zaman kenara alacaklar diye gözleri kenardaydı. Zaten son dakikalarda oyuna sokuyordu. Maçın başında oyundalar ise hemen alıyordu dışarıya.

İKİSİNİ DE BİTİRDİ
Elano ile Rijkaard'ın bir araya geldiği bütün maçların görüntülerini isteyen herkesle izleyebilirim. Elano'nun harika oynadığı maçlarda kenara aldı, döküldüğü maçlar da "İşte övündüğünüz adam" dercesine maçın sonuna kadar oyunda tuttu. Elano ve Santos ile resmen oynadı Rijkaard. Ya da futbolu bilmiyor, anlamıyor. Bazı teknik direktörler vardır "Şampiyonluğu ben kazandırdım" demek için yıldızlara tahammül edemezler. Büyük teknik adam büyük yıldızları kullanan adamdır

ALEX'İN 10 MİSLİSİ
Fatih Terim
neden büyük? Hagi ve Popescu'yu kullandığı için. Real Madrid'in, Barcelona'nın kullanamadığı Hagi'yi Fatih Terim kullandı. Rijkaard, elindeki harika kadroyu öldürdü.
Galatasaray'ın yarısı Dünya Kupası'nda oynuyor. Türkiye'de Dünya Kupası'na gitseydi Galatasaray'ın tamamı Dünya Kupası'nda oynuyor olacaktı. Galatasaray'ın bütün geri dörtlüsü milli takımda otomatikman. Orta sahasında Arda var! Çok büyük yanlışlıklarla Dünya Kupası'na gidemedik. Slovakya ve Slovenya'nın oynadığı bir Dünya Kupası'na biz yanlışlar yüzünden gidemedik.
Gitseydik Galatasaray tümü Dünya Kupası'nda olacaktı. Öyle bir kadroyu adam utanmadan, sıkılmadan "Benim futbolumun kalitesi düşüktü" dedi ve Adnan Polat da bunu destekledi.

Tümünün Dünya Kupası'nda olabilecek bir kadroyu küçümsedi. "Ben geçen sene yanlış düşündüm. Teknik futbol ile başarılı olabileceğimi sandım. Onun için bu sene hatamı anladım. Koşan bir futbolla döneceğim" dedi. Adnan Polat'ta onu destekledi ve "Rijkaard hatasını anladı. Bu sezon koşan bir takım oynatacak" dedi. Fenerbahçe'yi son ana kadar bu mücadelede ayakta tutan kimdi? Hiç koşmayan Alex. Kaç maçta 80 dakika hatta 85 dakika "Bu Alex'i Daum neden oynatıyor?" demedik mi? Her maçın koşu istatistikleri var. Yani Galatasaray'ın en az koşan futbolcusu kim ise Alex'ten on misli fazla koşmuştur.

UTANMASI GEREKİR
Bu Alex sadece topa iyi vurabildiği için iyi basmayı bildiği için ve iyi pas vermeyi bildiği için Fenerbahçe'yi son ana kadar şampiyonluğa taşımaya çalıştı. Bu Alex Brezilya Milli Takımı'nda hiçbir zaman yedek bile olmadı. Elano direk oynuyor. Rijkaard'ın yok ettiği Elano ve Dunga'nın adam saymadığı Alex. Fenerbahçe'yi öbür ayakta tutan adam Emre. Emre koşan bir adam mı? Galatasaray'ın teknik direktörü Rijkaard benimle herhangi bir Fenerbahçe maçını izler mi? Emre ile Alex beraber kaç metre koçmuşlar.
Elleri bellerinde sahanın içinde dolaşıyorlar. Bu Fenerbahçe sana on puan takıyorsa eğer "utanma olur" biraz adamda.






YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor