22 Haziran 2010 | Salı

Bursa'nın önü açık

Bu sezon ülkemizi Şampiyonlar Ligi'nde temsil edecek olan Bursaspor, İnsua, Wederson İdirosso gibi isimleri transfer etti. Şampiyonu nasıl görüyorsunuz?
Şimdi Bursa, Anadolu takımları içinde büyümeye, büyükler safında yer almaya en yakın takım. Neden? Trabzonspor 6 kez Türkiye Şampiyonu olmasına rağmen bunu onlara söylemiyorum. Çünkü yerli olsun yabancı olsun büyük futbolcular Trabzon'da yaşamak istemiyorlar. Trabzon küçük bir kent.
Sosyal imkanları az bir şehir. Nüfusu da küçük olduğu için.. Gökdeniz ile Fatih'in başına gelenleri biliyoruz. Evleri kurşunlandı bu çocukların. Resmen kaçtılar bu çocuklar. Trabzonspor bir sürü teknik adam ve futbolcularla anlaşma yaptı. Adamlar geldiler eşleriyle Trabzon'a ve "Burada yaşamayız" diyerek gittiler.
Trabzonspor'un bugüne kadar getirebildiği en büyük futbolcular Arçil ile Şota oldu.
Neden? Çünkü Gürcistan'dan daha iyi şehir.
Ama onlar da ilk fırsatta Avrupa'ya kaçtılar.
Trabzon'da oynayan yerli futbolcular bile bir yere kaçmaya çalışıyor.
Oysa Bursa öyle değil. Bursa kenti geniş, yaygın.
Ve özellikle futbolcunun orada yaşadığı bir sezonda Türkiye'nin yaşadığı yer Uludağ dolayısıyla.
İstanbullular kışın Bursa'ya gitmek için can atıyorlar. Bursalılar İstanbul'a gitmiyor! Bu yönünü kullanırsan ki kullanıyor Avrupa'nın en ünlü adamı kim? Beckham.. Onları Trabzon'da düşünebilir misin? Ama Bursa'da düşünebilirsin.
Bursa bu coğrafi özelliğini kullanarak geçici değil yerleşik bir büyük olabilir.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor