22 Haziran 2010 | Salı

Marsel bizden biri

Marsel İlhan ilk defa Wimbledon'a katılıyor. Sizce Marsel burada ne kadar başarılı olur?
Marsel İlhan bir Özbek. Ama Özbekistanda tenisçi olup Türkiye'ye gelmedi. Yani o yüzden Marsel İlhan'a devşirme demek haksızlık olur. Dinaras Safin ve Marat yani Murat, Kırım Türkleri'nden onları alsan devşirme olur. Onlar dünya çapında bir tenisçi. Alıp onları Türkiye adına yarıştırıyorsun. O zaman onlar devşirme olur. Marsel öyle değil. Marsel yetenekli bir çocuk olarak geldi Türkiye'ye. Ve Taçspor bunun elinden tuttu, federasyon da değil. Federasyon da Türk yapmadı onu.
Onu Türkiye'ye getiren, yerleştiren, elinden tutan tenis hocalarına teslim eden Taçspor Kulübü, Yeşilköy'deki. Taçspor'un bir tenisçisi olarak Türkiye'de başarılı oldu. Onun için rahatlıkla sahipleneceğimiz bir sporcu Marsel.
Ve gerçekten de Wimbledon'un ana kadrosunda yer almak çok önemli.
Nazmi Bari'lerin müthiş tenisler oynadığı dönemlerde bile biz bunu başaramadık. Bu şimdi bir ilki başardı. Gencecik ve önü açık. Bugün (dün) oynayacağı maçın sonucunu merakla beklemiyorum. Marsen bu rakibini daha önce yendi. Kaybedebilir ama önemli olan Wimbledon'un ana tablosunda yer alması. Orada "Türkey" yazması, tarihinde ilk defa.
Ama çapı Taçspor'u aştı. Daha iyi sponsorlar olması lazım ve federasyon sahiplenmeli. O zaman çok daha büyük başarılara ulaşabilir. Ama bu pahalı bir spor ve gerçekten iyi sponsorlara ihtiyaç var.


YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor