13 Nisan 2011 | Çarşamba

Polat aday olur

Galatasaray Başkanı Adnan Polat ''Yönetim olarak Seçimli Genel Kurul Toplantısı'nın 7 Mayıs'ta yapılması kararı aldık. Bu tarihte çoğunluk sağlanamayacağı için doğal olarak seçim 14 Mayıs'ta yapılacaktır'' dedi. Geçen hafta Alp Yalman ile Ünal Aysan'ın Galatasaray'a faydalı olacağını söylemiştiniz. Adnan Polat ile Alp Yalman birlikteliği konuşuluyor. Bu kongreye Polat-Yalman birlikte girer mi?
Bir defa bazı yanlış anlamaları düzeltmek lazım. Ünal Aysal da benim çok iyi arkadaşım, Alp Yalman da benim çok iyi arkadaşım. Ünal Aysal'ın İnan Kıraç tarafından empoze edildiği, yönetildiği görüşleri var. Ünal ile konuştum. Alakası yok. Alp Yalman'a Adnan Polat'ın gaz verdiği iddiaları var. Bunun da alakası yok. Alp Yalman ile Ünal Aysal'ın da ortak yanı var. Bunların ikisi de Galatasaray'ı yönetmeye gönüllü, talip değiller.
Bunların ikisi de "Kulübün düştüğü durumda bize bir görev düşmektedir" diye düşünüyorlar. "Artık kenarda kalamayız, elimizi taşın altına koymamız lazım." Ünal da öyle giriyor bu işe, Alp de öyle girmeyi düşünüyordu. Gönül isterdi ki bu ikisi bir araya gelsin. Ama olmadı. Ünal başkanlığa adaylığını koyacak, ekibini de kuracak. Alp'in aday olacağı kanaatinde değilim. Çünkü Alp Yalman kendisi ile konuştuğumda kimse göreve talip olmazsa herkesi toparlayan bir yönetim ile gelip üç sene sürecinde değil bir, iki sene durumu kurtarıp "Buyurun beyler. Tertemiz bir Galatasaray. Seçiminizi yapın", çekilmek niyeti ile bu işe giriyordu. Şimdi adaylar var. Cemal (Özgörkey) var, Ünal (Aysal) var, Helvacı (Mehmet Helvacı) gireceğini söylüyor. Adnan Polat her an gelebilir. Adnan Polat "Ben adayım" derse şaşırmam.
Şaşıran olur mu bilmem. Ama Adnan Polat her an kendisi girebilir. Şimdi böyle bir ortamdayken Alp, Göcek'teki teknesini bırakıp gelme gereği duymaz İstanbul'a.

-Galatasaray bu seçime çok aday ile katılacak. Cemal Özgörkey, Mehmet Helvacı ve de Ünal Aysal.
Bu durumu neye bağlıyorsunuz?
Cemal
ile Helvacı zaten Adnan'ın muhalifleri olarak Adnan'ı devirmek üzere yola çıkanlar. Yani amaçları Galatasaray'ı kurtarmak değil de Adnan'dan kurtarmak. Helvacı'nın başka hesapları var. Mehmet Helvacı,Galatasaray Kulübü'nü lisecilere tahsis etmek istiyor. Galatasaray Lisesi'ne geri döndürmek istiyor. O en tehlikeli adam Galatasaray camiasında.
Cemal Özgörkey'in kazanabilecek gücü olduğunu zannetmiyorum. Ortada bana sorarsan bir tek aday var; Ünal Aysal.

-Karşılaşmaya dönersek Trabzon, Galatasaray önünde savunmaya dönük oynadı, bir kontratak ile golünü attı. Trabzonspor'u nasıl buldunuz?
Hayır, beğenmedim. Trabzonspor düşe kalka gidiyor.
Bu futbol ile şampiyonluk çok zor. Şu anda önde gidiyor ama tekrar söylüyorum; her maç puan kaybedebilir. Çekirge kaç kere sıçrayacak bakacağız.

BEN ÜNDER'İ GÖNDERİRDİM -
Hagi, Misimoviç'i Bülent Ünder ise Pino'yu kadro dışı bıraktı. Ünder, Pino'yu kadroya almayacağını açıkladı. Bunu nasıl yorumlarsınız?
Yani "Bülent Ünder'e bir daha forma verilir mi?" bunu önce sormak istiyorum. Zaten batağın içindeki bir takımda olay çıkarmak değil teknik direktörün görevi. Pino hatalı olabilir. Peki ben söylüyorum; Trabzon 1-0 galip. Maçın bitmesine 10 dakika var. Bülent Ünder ne yaptı oyuna müdahale etmek için? Daha bir oyuncu değiştirme hakkı vardı üstelik.
Takım 10 kişi kalmış, 9 kişi koşuyor bir kişi koşmuyor. "Pino" diyor. Bunun farkındaysan niye Pino'yu oyundan alıp daha cezasını oradan kesmiyorsun?
Sonradan girmiş bir oyuncuyu oyundan almak ona ceza kesmek demektir. Kenarda Kewell otururken, Aydın otururken sen "Bir daha forma vermem" dediğin adamla onun takımını 9 kişi bıraktığını göre göre devam ediyorsan sen hoca değilsin demektir. Bülent Ünder kendi sözleriyle kendi aczini ifade ediyor. Ben Galatasaray'ın başkanı olsaydım o basın toplantısının ardından Bülent Ünder'in kulüple ilişkisini kesmiştim. Ama Galatasaray'ın başkanı yok.

OYUNCU DEĞİŞİMİ YANLIŞTI!
Önüne gelen istediğini söylüyor. Maçın genel analizine girmek dahi istemiyorum. Sadece Pino konusu. "Bir daha Galatasaray forması vermem" dediğin adam en kritik 10 dakika içinde topa koşmuyor, sen bunu görüyorsun, oyuncu değiştirme hakkın var, kullanmıyorsun. O zaman sen nesin arkadaşım?
Maç gidiyor göz göre göre. Maçı baştan alırsan Bülent Ünder'i lime lime ederim ben. 5. dakikada Yekta sakatlandığı zaman oyuna girecek adam Mustafa Sarp mı?Yekta'nın yerine girecek adam orada oturuyor, bağırıyor "Ben" Aydın. Aynı türden, ileriye dönük oyuncu kurucu ve de fevkalade de formda. Mustafa Sarp kazmasını sokuyor. Çünkü "Aman yenilmeyeyim" davasında. Maçı kazanmak düşüncesi yok kafasında. Maç ilerliyor. Ayhan dökülüyor. Seyredelim mi Bülent Ünder ile maçı. Ayhan'ın kaç topu Trabzon'a attığına bakalım mı? Kaç topu ezdiğine bakalım mı? Kaptırdığı kaç top yüzünden Trabzon kontratak başlattığına bakalım mı?
Farkında değilse eğer o zaman işte bu Bülent Ünder'in maç seyretmediğini gösterir. Farkındayken de hâlâ değiştirmiyorsa eğer bu daha da kötü.
Galatasaray maçı kaybetmiş ve Bülent Ünder bir oyuncu değiştirme hakkını kullanmamış. Öbürünü de 5. dakikada mecburiyetten kullanmış zaten. Yani Yekta sakatlanmasa belki onu da değiştirmeyecek.
Böyle bir şey olur mu? Gidiyor maç görüyorsun. Orta sahada Sarp dökülüyor, Ayhan dökülüyor, Culio dökülüyor, çıkardığı adam Sabri! O ana kadar orta sahanın en iyisi.
Sen hangi maçı seyrediyorsun Bülent hoca! Ondan sonra Pino'ya laf ediyor.

KAZA OLURSA ÜNDER'İN SUÇU
-Yazılar yazarken Zapata'yı çok eleştiriyordu. Ben görevde olsam kadroya almam diyordu!
Şimdi farkında değil. Aykut'un da Ufuk'un da sıkıntısı oynamamış olmak. Antalyaspor maçında iki yarıda iki ayrı Ufuk gördük.
45 dakika oynamış olmak dahi Ufuk'un toparlanmasına yetti. Ama hâlâ döküntü Zapata ile çıkıyor sahaya. Bülent hocanın tutar tarafı yok. Birinci soruda sorduğun Galatasaray kazaya uğrarsa bunun sorumlusu Bülent Ünder olacaktır, başkası değil. Yanlış yönetiyor çünkü takımı.

-Galatasaray, Trabzonspor'a yenilerek 14. sıraya geriledi. 3 maçı da şu anda düşme potasında olan takımlar. Acaba düşme korkusu yaşamalılar mı?
Kapılmaması için hiçbir sebep yok. Düşme hattındaki takımlarından bir tanesi Kasımpaşa. Önemli eksiklerine rağmen Beşiktaş'ı yenebilirlerdi. Bucasporve Konyaspor. Türkiye'de futbolun düzeyi çok aşağılarda seyrediyor.
Lider takım ile sonuncu takım arasında 19 basamaklık fark yok. Milimetrik farklar var sadece. Onun için yani Galatasaray'da bu işi ciddiye alan yoksa çok şaşarım.

TAYFUR 1 YIL DAHA PİŞMELİ
Tayfur Havutçu'nun başarılı olması durumunda siz başkan olsanız gelecek sezon onunla devam eder misiniz? Beşiktaş'ın içinde olmak lazım. Beşiktaş'ın elinde şu anda Türkiye'nin en iyi kadrolarından biri var. Bana verseler ben de kazanırım maçı. Tayfur Havutçu'nun Beşiktaş'ın başına gelmesi için önce kendini kanıtlaması lazım.
Portföyünde ne yazıyor Tayfur hocanın, Ant-renörlük.
Onu bana bir söyleyin bakalım! Ne yapmış? kendisi dahil bana söylesin.
Yani damdan düşer gibi Beşiktaş'ın başına geldiğin zaman, başarılı olman çok az. Çünkü atmaca gibi bekleyenler var.
İlk teklemende seni yerler. Ağırlıklı bir ismin olacak ki dayanabilesin. Tayfur'da böyle bir isim yok. Ben Beşiktaş başkanı olsam seneye Tayfur ile başlamam.
Tayfur'a derim ki; 'Sen iyi bir sınav verdin, sen benim gelecekteki teknik direktörümsün, gel teknik direktörün yanında 1 sene daha otur, piş!'
-Schuster gidince Guti bitti. İnanılmaz kötü oynuyor.Quarezma ise tam aksine daha iyi oynuyor.
Sizce bunun sebebi ne? Acaba Quarezma yı gözleyen başka takımlar mı var?
Quaresma bugüne kadar hep kendine oynadı. Ben hep onu gördüm. Beşiktaş'a oynadığını hiç görmedim.
Transfer dönemi öncesinde yine kendi için elinden geleni yapıyor diye düşünüyorum.
Yıldırım Demirören'in Ronaldo ile yapacağı ticari ortaklık spor kamuoyunda Demirören için artısı olur mu? Transferde bu ortaklık Demirören'in elini güçlendirir mi?
Ronaldo'nun turizimci ortağı olduğu için Yıldırım Demirören'e daha farklı bakacak bir Avrupalı futbolcu varsa ben şaşarım! Sen bakar mısın? Yani bu Ronaldo'nun ortağı diye? En azından gidip Ronaldo'ya sorar bu nasıl biri diye! Bunlar farklı şeyler.

ARDA ARTIK GİTMELİ
Bu Arda'dan, bu seyirci ile G.Saray'a hayır gelmez. Arda'nın en azından 1 yıl gitmesi lazım.

Galatasaray, kaptan Arda Turan'ın transferi konusunda İspanya'nın Atletico Madrid kulübüyle transfer görüşmelerinin başladığını açıkladı.
Arda gidecek... Arda benim tanıdığım en iyi Galatasaraylı futbolcu. Ben 1957'den beri Galatasaray'ın içindeyim. Bu dediklerim içinde Gündüz Kılıç var. Bu dediklerim içinde Turgay Şeren var, Coşkun Özarı var, Metin Oktay var. Galatasaray ruhu olarak Arda en iyileri. Çocukluğundan beri Galatasaraylı. Ondaki Galatasaray aşkını yakından biliyorum.
Ama Galatasaray'ın o "güruh" dediğim bir grup seyircisi Fenerli medyanın tuzağına düşerek Arda'ya sırtını döndü. Galatasaray Başkanı Adnan Polat, Arda'yı değil o güruhu destekledi. Ve Arda kırıldı.
40 yaşında 50 yaşında adam olsaydı kırılmazdı. Ama Arda bir genç. Ben bu kadar yürekten Galatasaraylı olayım ve bu muameleye karşı kırılırım. Bu Arda'dan bu seyirci ile Galatasaray'a hayır gelmez. Arda'nın gitmesi lazım. Bu güruhun ne halt ettiğini görmesi lazım.
Anlaması lazım. Ve Avrupa'ya kırmızı halı döşemesi lazım"Arda git, dön" diye. Bunun için Arda'nın en az bir sene yurtdışına gitmesi lazım.

ÖNEMLİ GELİR SAĞLAYACAK
Galatasaray
'ın borsaya bu açıklamayı yapması demek Arda'nın da Galatasaray'ın da Atletico Madrid ile konuşmaya başlaması demek. Bu aşamadan sonra kalmasından da hayır gelmez. Çünkü bu seyirci iflah olduğunu daha göstermedi.
Bu seyirci tam tersine Antalya'da daha da çıldırdığını gösterdi. Galatasaray'ın başına gelenlerin baş sorumlusu o UltraAslan denilen (grubun tamamını kastetmiyorum) grubun içinde yer alan ki onlar kendilerini çok iyi biliyorlar ben de iyi biliyorum bir takım tipler. Galatasaray için değil kendi keyifleri için maça gelen, güç durumda takıma sırtını dönen... Takım iyi durumdayken herkes mutludur. O zaman senin seyirciye, taraftara ihtiyacın yok. Ama bunlar Galatasaray'a ihanet edenler tribünlere şu anda hâkim görünüyor. Bu şey devam ederken Arda'nın kendini kurban etmesin. Şimdi giderse Arda yine Galatasaray'a çok önemli bir gelir sağlayacak. Ama bir sene daha kalırsa Arda'ya Türkiye'de para veren adam kalmaz, bırak Avrupa'yı. Bank Asya Ligi'nden kimse 100 bin lira verip talip olmaz. Felakete götürüyorlar Arda'yı.







Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor