29 Nisan 2011 | Cuma

Akılları kupada

Beşiktaş, Konyaspor ile 1-1 berabere kaldı. Siyah-beyazlı ekibin performansını nasıl buldunuz?
Bu maçları geç. Büyükşehir de Ankaragücü'nden 4 yendi. Belli ki ikisinin de hedefinde Türkiye Kupası var. Şimdi oyuncuların ceza almaları yasak, riske girmeleri yasak...
Beşiktaş'ın artık tek ümidi kupayı almak. Büyükşehir Belediye ve Abdullah Avcı için de muhteşem bir zafer Türkiye Kupası'nı almak.
Onun için lig maçlarını ölçü almıyorum. Ligde 'antrenman olsun' diye oynuyorlar.
Biz çocukken mahalle arasında fasulyesine maç oynardık ya... Bir iddialı maçlar var, bir de böyle fasulyeden maçlar var.
Fasulyeden maçlar olduğu zaman beni oynatırlardı mesela. Yeteneksiz futbolcu olduğum için ben ancak fasulyeden maçlarda mahalle takımında yer alırdım. Ligdeki maçlar Belediye için de Beşiktaş için de fasulyeden maçları...
Onların hedefleri Türkiye Kupası Finali...

SAHİPLENMEYE BAŞLADI
-
Maçın ikinci yarısında Nihat ile Quaresma arasında yaşanan bir gerginlik vardı. Sizce anlık bir olay mı yoksa 'bireysel oynadığı' için eleştirilen Quaresma'ya yönelmiş bir tepki miydi?
Şimdi Beşiktaş'ta bir şeyler var. Yerliler, yabancılar arasında bir şeyler yaratıldı. Medya da yarattı, kulüp de yarattı. Ama ben olaya olumlu yönden bakıyorum.
Nihat, Türk futbolunun da Beşiktaş'ın da kazanması gereken bir oyuncu... Bugüne kadar Beşiktaş'ta böyle kenarda sessiz, sedasız kopuk gibi duruyordu.
Quaresma ile kavgaya girişmesi, Beşiktaş'ı yeniden benimsemeyesarılmaya başladığının işareti bence. Bu Nihat açısından da iyi Beşiktaş açısından da iyi. Yöneticiler bu öfkeyi doğru mecraya kanalize etmeyi başarırlarsa Nihat da kazanır, Beşiktaş da kazanır, Türkiye de kazanır.
Böyle yorumlamayı tercih ediyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor