28 Haziran 2011 | Salı

Bu oyunu seyrettik

_Galatasaray sezonu açtı ancak sancılı süreç de devam ediyor. Terim, Tulun ve Dürüst ekseninde tartışmaların yaşandığı ve Terim'in kesinlikle Tulun'u Florya'da istemediği yolunda haberler çıkıyor. Sorun nasıl aşılacak?
Bugün (dün) sabah okuduğum bir haberi söyleyeyim:
Bülent Tulun istifa etmiş, Ünal Aysal da kabul etmemiş. Biz bu haberleri duyduk daha evvelden... Adnan Sezgin istifa etti, Adnan Polat kabul etmedi.
Bu yalan... Herhangi bir hukuk kitabını açarlarsa istifanın tarifini şöyle görürler: "İstifa tek taraflı bir hukuki eylem olup, karşı tarafın kabulünü gerektirmez." İstifa eden eder arkadaş!.. 'Efendim, ben istifa ettim de başkan kabul etmedi' demek; kamuoyunu aldatmaktır, dolandırmaktır.
Ben istifa edersem, bunu açıklarsam, giderim. Beni Sabah gazetesinde kimse tutamaz. 'Efendim, ben istifa ettim de genel yayın yönetmenim kalmam için rica etti!' Hayır, iş o noktaya gelmişse ben istifa eder giderim.
Ya da benim istifa niyetim olmuştur; sevdiğim saydığım birisi arası girmiştir, beni vazgeçmiştir, o zaman da açıklamam zaten!.. 'Ben istifa ettim de şunlar şunlar şöyle dediler de vazgeçtim de!..' İstifa edecek adam istifa eder ve biter.

G.SARAY'I SEVİYORSA EĞER
Ünal Aysal da Bülent Tulun da çok yanlış yolda...
Daha başlarken kötü başlarsan o iş iyi gitmez.
Galatasaray şu anda bölünmüş durumda... Kaça bölündüğünü bilmiyorum ama iki parça olduğu kesin... Fatih Terim-Ali Dürüstgrubu, Ünal Aysal-Bülent Tulun grubu!.. Bundan hayır gelmez.
Şimdi ben böyle dedim diye Fatih hoca dahil herkes yalanlayabilir; 'Yok canım nereden çıktı' diye... Güneş balçıkla sıvanmaz. Ben 53 senedir bu ülkede sporun içindeyim.
Neyin ne olduğunu biliyorum. Kimse bana kül yutturmasın. Yönetimde başka bölünmeler olduğu haberleri de geliyor kulağıma... Ama bu futbolun krizi... 'Aysal, Arena'da ofis açsın da Bülent Tulun orada otursun.' Bu da çözüm değil. Bu tam iki başlılık yaratır. Bülent Tulun, Florya'da olur; Fatih Terim ile kavga dövüş yönetirler. Buna aklım yatar.
Ama biri Florya'da, biri Arena'da o tam iki başlılık olur. Galatasaray'ın iki başlılığatahammülü yok. Adnan Sezgin, Adnan Polat'ın ve Galatasaray'ın kuyusunu kazdı; Bülent Tulun da Ünal Aysal'ın ve Galatasaray'ın kuyusunu kazacak. İstese de istemese de... 'Ben Bülent Tulun kötü adamdır', 'Bülent yanlış adamdır' demiyorum. Ama bu görüntü içinde faydalı olmasına imkan yok. Ünal Aysal'ı ve Galatasaray'ı seviyorsa eğer, 'Ben istifa ettim de kabul etmediler' mazeretine sığınmadan, 'Ben Galatasaray'da hiçbir sıfatla yokum' demelidir.

3 AY SONRA GİDEBİLİR
Bülent Tulun'un buradan gelecek profesyonel paraya ihtiyacı var ise eğer, Faruk Süren de Ünal Aysal da ona bu tür bir iş bulabilirler. Adnan Polat da Adnan Sezgin'e bulabilirdi. İşte Les Ottomans Otel; oraya genel müdür yapsın, oraya danışman yapsın. Ünal Aysal'ın otelcilik danışmanı olsun.
Bu çözülmezse Adnan Polat'ın dediği gerçekleşebilir. 3 ay sonra Ünal Aysal gidebilir.

MADRİD SEFERİ BİR FİYASKO
_
Atletico Madrid seferi beklenildiği gibi sonuçlanmadı. Hedefteki üç isimden sadece Ujfalusi transfer edildi.
Atletico Madrid olayı tam bir fiyasko. Bu fiyaskonun altındaki imza da Ünal Aysal değil, Bülent Tulun... Bülent Tulun eğer, bilgisi ve görgüsü ile Ünal Aysal'ın danışmanı ise engellemesi lazım. 'Başkan nereye gidiyorsun' demesi lazım. Bunu bile yapamıyorsa demek ki danışman olacak adam da değil.

BU KADAR UCUZLAMADI
_
Ujfalusi'nin imza töreninde çekilen parmak arası terlikli fotoğrafı çok konuşuldu.
Tam bir yüz karası... O fotoğraf yeter bir adamın istifa etmesi için. Ben Galatasaray formasının bu kadar ucuzladığını hatırlamıyorum. Galatasaray'ın yeni transferi, Galatasaray resmi sitesinden taraftara takdim edilirken, kıyafete bak. Ayakta parmak arası terlikler, üstte de terk edilmiş sponsorlu forma... Üstelik de Galatasaray İkinci Başkanı Ali Dürüst'ün, "Yapmayın" diye talimatı olduğu halde... Bu iki fiyaskonun altındaki imza da Bülent Tulun ve bu adamı Ünal Aysal halen sahiplenmeye uğraşıyor.
Biz bu oyunu seyrettik; Adnan Polat-Adnan Sezgin olarak... Ünal Aysal'ın daha önsözünde bu var!
Atletico Madrid fiyaskosunun böyle bitmesi aslında iyi oldu. Keşke Ujfalusi'yi de almasalardı.
Atletico Madrid batmış bir kulüp. Maddi manevi batmış. Adamları satıyor ki para kazansın ve biz en kazmasını alıyoruz. Hiçbirini almamamız lazım aslında. En kazmasını alıyoruz!
Oysa başlangıç hakikaten iyiydi. Ceyhun ile Selçuk, bence sezonun en iyi iki transferiydi.
Sen bunları alarak başlıyorsun ondan sonra yüzüne gözüne bulaştırıyorsun.
Fatih Terim'in lafı ne kadar doğru; "Acelemiz ne!" diyor.
Bunların hepsi aceleden... 'Şov yapacağız' diye ona buna saldırıyorlar. "Ben mevcut kadro ile başlarım" diyor Fatih hoca. "Yükleme yaparız... Gayret ederiz.
Ama bu formaya layık olmayan adamları almayın." Öte yandan şıpıdık terlikle poz vermeye meraklı Bülent Tulun!.. Madalyonun öbür tarafı...

CUMHURBAŞKANI İÇİN GİDER
_
Aysal, "İspanya'ya, Atletico Madrid başkanıyla tanışmak amacıyla gittiğini" belirterek, transfer görüşmelerini beraberindeki yöneticilerin yaptığını söyledi. Başkanıyla tanışmasına gerek var mıydı?
Atletico Madrid'in başkanı İstanbul'a gelsin Ünal Aysal ile tanışmaya!.. Yani bunun nasıl bir yanlış bir laf olduğunu söyleyecek danışmanı yok mu Ünal Aysal'ın?
Kimdir Atletico Madrid Başkanı!..
Sen Real Madrid'i yenerek Süper Kupa'yı kaldırmış bir kulübün başkanısın. Atletico Madrid Başkanı ile tanışmaya ayağına gider misin ya?
Senin orada tanışmaya gideceğin bir tane adam var; İspanya Cumhurbaşkanı. Barcelona Başkanı bile değil.
İspanya Cumhurbaşkanı ile tanışmaya gidersin.
Sadece bu laf Ünal Aysal'ın istifası için yeterli sebep. "Ben Atletico Madrid başkanı ile tanışmaya gittim" diyor.
Vay anasını ya! "Özrü kabahatinden büyük" az laf. Yarın da Madrid
Temizlik İşçileri Sendikası Başkanı ile tanışmaya gidebilir!..

* * *
GÖKHAN ZAN ÖRNEK BİR FUTBOLCU
Gökhan'ı 8 maç kenarda tut. 9. maçın 85. dakikasında oyuna sok. İlk 11'de her gün oynuyormuş gibi oynar

_Yapılan görüşmenin ardından Atletico Madrid'in; Forlan, Reyes ve Ujfalusi'yi satmayı kabul ettiği açıklandı. Ancak daha sonra Reyes'i vermekten vazgeçtiler. Demek ki hiçbir ön protokol imzalanmamış!
Efendim, olay baştan aşağı "Şov" diyorum ya!.. Bülent Tulun'un tezgâhladığı, Ünal Aysal'a da yutturduğu şov!.. Ünal Aysal gitti, '15 dakikada işi halletti, geldi' şovu yapılacak.
Orada adam söz vermiş olabilir. Çünkü Atletico Madrid bu adamları satmak zorunda. Para yok. Fakat taraftardan büyük tepki gelince Reyes için 'Satmıyoruz' demek zorunda kaldılar...
Tersini düşün. Atletico Madrid Başkanı, İstanbul'a geldi; Ünal Aysal ile tanışmaya ve anlaştılar. 20 milyon euro'ya Arda'yı sattığını söyledi Ünal Aysal. Adam da döndü 'Arda'yı aldım, geldim' diye.Türkiye'de kıyamet koptu. Ünal Aysal ne yapacak mecburen? Ortada sözleşme de yok. 'Yok, efendim, satmadım' diyecek... İşte olay bu. Sen işi bitirmeden konuşuyorsun!..

TERİM BÜYÜK ROL OYNADI
_Galatasaray, Gökhan Zan ile 3 yıllığına yeniden anlaştı. Yıllık 700 bin euro sabit transfer ücreti ve maç başına 20 bin euro alacağı ifade edildi. Gökhan'ı nasıl buluyorsunuz?
İyi bir anlaşma. Gökhan Zan iyi bir futbolcu ve sportmen.
8 maç kenarda oturt. 9'uncu maçın 85'inci dakikasında oyuna sok. İlk 11'de her gün oynuyormuş gibi oynar. Kafa yapısı örnek bir adam...
Bana sorarsan Galatasaray'da kaptanlığa layık bir sporcu.
Fatih hoca da onu yakından tanıyor, biliyor. Tahmin ediyorum Fatih Terim büyük rol oynadı bu imzanın atılmasında, iki yönlü. Hem kulübe, hem Gökhan'a baskı yaparak onları buluşturdu.

* * *
VARSA BELGESİ ORTAYA KOYMALI
Aziz Yıldırım, Ali İpek'in söylediği gibi 'müfteri midir değil midir' göreceğiz. Bu geçiştirilecek bir iddia değil

_Başkan Aziz Yıldırım'ın, Fenerbahçe'nin şampiyonluğu bıraktığı, 2006-07 sezonundaki Denizlispor maçıyla ilgili olarak "O maçta Denizlispor şike yaptı. İsteyene ispat ederim" dediği iddiasıyla ilgili ne düşünüyorsunuz?
Denizlispor'un o zamanki başkanı Ali İpek'in sözleri manşet olarak çıktı Vatan'da... "İspat etmezse müfteridir" diye. Bu çok ağır bir itham... O lafları söylediğini de Hasan Cemal açıkladı. "Şunlar şunların önünde (ki bunlardan biri de Nihat Özdemir) Aziz Yıldırım bu lafı etmiştir" diye...

16 DAKİKA FENER'E YARIYOR
Şimdi Aziz Yıldırım ya müfteridir, ya da o dosyayı açıp, elindeki kanıtları ortaya koyacaktır.
Söylenen laf o kadar mantığa aykırı ki! Maçı kaybederse küme düşme ihtimali olan takım şike yapar mı! O takım kazanmak için oynayacak.
Ama o maç 16 dakika durduruluyor.
Bu 16 dakika durdurulması kime yarar?
O takımın rakibine. Çünkü Denizli ile yarışan takım yenilirse Denizli'nin maçı kazanmasına gerek kalmayacak ve o takım yenildikten sonra 16 dakika kalıyor geriye Denizli'nin oynayacağı. 'Artık senin düşme tehliken yok, maçı rahatlıkla bize bırakabilirsin' demek 15 dakikası.
Böyle bir şikeyi Galatasaray niye düzenlesin!
O konfetileri attıranlar Galatasaraylı olabilir mi? Aklı var, mantığı var insanın! Denizlispor-
Fenerbahçe önce bitmesi lazım hatta öbüründen ki Denizli bilemesin ne olduğunu...
Benim kazanmam lazım bu maçı. 15 dakika Denizli'nin rakibinin maçını durdursa mesele yok. Tamam, Galatasaray onu yaptırdı ki Denizli, Fener'i yenmeye mecbur kalmış hissetsin. Hayır! Öbür maçın bittiği haberi gelmiş, Denizlispor rahatlamış. Denizlispor'u rahatlatan eylemi yapan da Galatasaray; Aziz Yıldırım'ın mantığına göre!..
Ama Aziz Yıldırım bu sakızı senelerdir çiğniyor.
Her özel mecliste konuşuluyor. Bu sefer açıklandı. Hasan Cemal de "Evet" dedi. Şahitler de gösterdi. Şimdi Aziz Yıldırım 'müfteri midir, değil midir' göreceğiz. Bu susup geçilecek bir olay değil.

YENME ŞİKESİ NASIL YAPILIR!
Aziz Yıldırım bütün medyayı kontrol için elinden geleni yapıyor ama kontrol edemediği medya var. Yazanlar var. Onun için bu işi kapatamaz.
Denizli-Fenerbahçe maçıyla ilgili bütün belgeler ortaya konmalı. 'Konmadığı sürece Aziz Yıldırım müfteri biridir.' Ben de Denizlispor'un o zamanki başkanına katılıyorum.
Ya Hasan Cemal'in yalan söylediğini kanıtlayacak, "Ben böyle bir şey söylemedim" diye ya da Denizlispor başkanının açık meydan okumasına cevap verecek. 'İşte belgeler.' Nasıl şike yapmışsa! Yenme üzerine nasıl şike yapılır? 'Yenilme' şikesi yapılır

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor