31 Mayıs 2012 | Perşembe

Transfer niye yapsın?

* Biraz transfer piyasasına bakalım mı? Bir yandan UEFA'nın kararı bekleniyor, bir yandan da çalışmalar sürüyor. Fenerbahçe'nin Mehmet Topal, Galatasaray'ın Hamit Altıntop ile anlaştığına dair sıkça haberler çıkmaya başladı.
Transfer haberleri beni kusturuyor. Bu kadar palavra, bu kadar atmasyon... Biraz mantık olsa... Sen Galatasaray'ın başındasın.
30, 31 Mayıs, neyse... UEFA karar verecek: A şıkkı; Galatasaray Şampiyonlar Ligi'nde oynayacak. B şıkkı; Türkiye cezalı, Galatasaray seneye Şampiyonlar Ligi'nde oynamıyor.
Galatasaray'ın başkanısın veya yöneticisin...
A şıkkı ve B şıkkı senin transfer politikanı A'dan Z'ye değiştirmez mi? Avrupa'da oynayacak Galatasaray ile annesinin liginde oynayacak Galatasaray'ın transfer politikası aynı olabilir mi? O zaman bu belli olmadan hangi transferi niye yapsın?

AVRUPA İÇİN YETMEZ
Şu elindeki kadro ile rahat rahat Türkiye şampiyonu olmuş. Fener'e 9, Trabzon'a 21 ve Beşiktaş'a 22 puan fark atmış.
Niye para verip adam alsın ki Galatasaray?
Ama Avrupa'da oynayacaksa bu kadro birinci turda elenir. En az beş altı adam alınması lazım. O zaman transferin 't'sini konuşmak için UEFA'nın kararının beklenmesi lazım.
Açıyorlar interneti kim boşta... Listeler var ya artık internette, onların hepsi Türkiye'ye geliyor! Kim daha iyi sallarsa!..
Çünkü hiçbir genel yayın yönetmeni 'Kardeşim bu kadar palavra yazıyorsunuz.
Bunların hiçbiri çıkmadı' diye hesap sormuyor transfer döneminde...

ÖZKÖK'ÜN KAFASINA BAK
Tam tersine... Hürriyet gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök o zaman... Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin seminerinde konuşuyor. Kendi spor müdürü Esat Yılmaer'in yönettiği ve Hürriyet'te Türkiye'nin en palavra transfer haberlerinin yazıldığı dönemde diyor ki "Yalan olduğunu bile bile her sabah heyecanla okuyorum. Çünkü futbol okuyucusu heyecan ister!"
Düşünebiliyor musun; TSYD Başkanı'na bak ve Hürriyet'in Genel Yayın Müdürü'nün kafasına bak! Ben de kusuyorum.
Demek ki ben de bir yanlış var; doğruyu onlar biliyorlar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor