Hüseyin Özkök

Hüseyin Özkök

29 Mayıs 2009 | Cuma

Maç alan kaleci

Galatasaray'da bundan önce oynayan yabancı kaleciler, genelde takıma çok şey kazandıran oyuncular olmuşlardır. Bir trafik kazası sonucunda yaşamını yitiren Kajganiç'ten başlayarak, Simoviç, Taffarel ve Mondragon, sarı-kırmızılılarda iz bırakan isimlerdir. Geçen sezon başında Modragon'un ayrılmasıyla kaleyi Türk oyuncular Orkun ve Aykut'a emanet eden Galatasaray yönetimi, elde edilen şampiyonluğa rağmen iki kaleci de bekleneni veremeyince, sezon başında kurduğu iyi kadroya İtalyan kaleci Morgan de Sanctis'i kattı. Ancak de Sanctis, özellikle Galatasaray'ın son 10 yılında damga vuran iki kalecisi Taffarel ve Mondragon'un gösterdiği başarılı performansı ne yazık ki sağlayamadı ve maç kurtaran adam olamadı. Sevilla'dan kiralanan İtalyan kaleci bonservis sorunları ile haftaya Galatasaray'a veda edecek. Taraftarların eski kalecilerine özlem duymasına neden olan Sanctis'in kalmasını isteyen olduğunu da zaten kimse söyleyemez.

Leo Franco'ya değer mi?
De Sanctis'in gidişinin kesinleşmesinin ardından, yönetimin Atletico Madrid kalecisi 32 yaşındaki Leo Franco ile anlaştığı söyleniyor. Oysa ki peşinden koşulan ve yüksek ücret talep edeceğini düşündüğüm Arjantinli kaleci, hiç de öyle ahım şahım bir kaleci değil. Kulüp borç içinde yüzerken, verilecek onca paraya bence değmez. Atletico'lu kaleci bırakın Taffarel ve Mondragon'u, de Sanctis'i bile aratabilir. Oysa ki Avrupa'da daha ucuza ve daha iyi kaleciler bulunuyor. İşte bunlardan biri de yıllardan beri izlediğim, 30 yaşında ve 1.90 boyundaki Cottbus kalecisi Gerhard Tremmel. Bu yıl eğer Cottbus ligi 16. sırada bitirip, ligde kalma adına bir şans daha elde ettiyse, bunda kalecisinin rolü çok büyük. Tremmel özellikle Cottbus'un kazandığı ve puan aldığı maçlarda yaptığı kurtarışlarla takıma büyük katkı sağlamıştır. Tam anlamıyla maç kurtaran adamdır. Bavyeralı kaleci, son iki yılda Ribery'nin iki penaltısını kurtardı. Oyuna hakim, refleksleri mükemmel ve takımını geriden bir libero gibi idare edebiliyor. Takımlarımız artık daha iyi oyuncu araştırmaları yapmalı ve ucuz ama kaliteli oyunculara yönelmeliler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor