Hüseyin Özkök

Hüseyin Özkök

10 Eylül 2009 | Perşembe

Sabote etmeyin

Eğri oturup doğru konuşalım, Galatasaray seyircisi son yıllarda takımına büyük zararlar verdi. Öyle ki sarı-kırmızılılar Turkcell Süper Lig'de en çok sahası kapanan, en çok seyircisiz maç oynayan ve yine en çok para cezası ödeyen kulüp durumuna geldi ve bu alanda maalesef çok 'anlamlı' bir birincilik istatistiğini de eline geçirdi. Oysa kendini Galatasaraylı olarak tanımlayan camiadan insanlar ve taraftarlar çok uzun yıllardan beri Galatasaray takımının hep güzel istatistiklerine alışmışlardı. Bu bağlamda bu tür bir istatistik bu kulübe hiç yakışmamaktadır. Geçen sezonun bitişi ile birlikte Galatasaray yönetimi yeni transfer hamlelerine girişti ve başta takımın başına getirdiği hoca olmak üzere kadrosunu, Elano ve Keita gibi yüksek kalitede futbolcularla daha da güçlendirdi. Bununla birlikte Galatasaray taraftarı da Ali Sami Yen'de oynanan tüm maçlara büyük ilgi göstermeye başladı.

Eski günlere dönelim
Ancak İstanbul'da oynanan son Levadia maçında bir grup seyirci (onlara taraftar demek istemiyorum) Beşiktaş'a küfür yağdırdılar. Şimdi buradan seslenmek istiyorum. Beyler, binbir ekonomik güçlükle boğuşan Galatasaray, yıllardan beri ödediği para cezaları ve seyircisiz maçların gelir kayıplarıyla büyük zarara uğruyor. Bu yıl da her türlü riski göze alarak harika bir takım yaratıldı. Lütfen artık bu takımı sabote etmeyin ve rakiplerinize küfür etmekten vazgeçin. Kulüp eğer futbolcuların parasını ödeyemezse, bunda sizin ödettiğiniz cezaların da payı mutlaka olacaktır. Bunun vebalini sadece yönetime yüklemeye de sakın kalkmayın. Hakem hatası olabilir, o olabilir, bu olabilir. Ancak size düşen görev sadece takımınızı desteklemek olmalıdır. Lütfen artık Ali Sami Yen'in son yılında küfür olmasın ve Galatasaray taraftarı eski centilmenlik günlerine geri dönsün.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor