Hüseyin Özkök

Hüseyin Özkök

19 Haziran 2010 | Cumartesi

Podolski hediye etti!

Löw, "Kazanan takım bozulmaz" prensibine sadık kalarak karşılaşmaya ilk maçtaki 11'le başladı. İlk 15 dakikada Almanya topa sahip gözükse de her iki takım daha çok birbirlerini kolladılar. Sıfır toleranslı hakem Undiano, ilk yarıda 5 sarı ve 1 kırmızı çıkardı. Kırmızının hemen akabinde de gol geldi. Badstuber, Krasiç; Mertesacker ise Zigiç karşısında problem yaşıyordu. Nitekim Krasiç'in hızı ve Zigiç'in hava hakimiyeti ile Jovanoviç'in golü geldi.

Antiç, ilk yarıda özellikle Mesut'u ve Müller-Lahm kanadını aldığı önlemlerle kapadı. Almanya tek pozisyonunu ilk yarının son dakikasında buldu. Sırplar ikinci yarıya Almanlar'ın 10 kişi ile de pes etmeyeceklerini bilerek başladı. Nitekim Almanya baskıyı hemen kurdu ve Mesut müthiş paslarla oyuna ağırlığını koydu. Ancak bu baskı sonucu oluşan penaltı dahil kaçırdığı gollerle Podolski maçı adeta Sırbistan'a teslim etti. Sonrasında Almanya'nın gardı düşerken değişiklikler de işe yaramadı.
Mesut çıktı, yaratıcılık bitti. Sırbistan kontrataklarla tehlikeler yarattı ve skoru korumayı başardı. Almanya, 24 yıl sonra bir grup maçı kaybetti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor